E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17614
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Ja nav garāžas pirkšanas un pārdošanas līguma

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2019
Anete

Sveiki! Mans audžutēvs nopirka garāžu, aci pret aci, nekādu līgumu nenoslēdzot. Garāžu viņam pārdeva draugs, kurš atdeva visus savus dokumentus. Darījums notika pirms vairāk nekā desmit gadiem. Cilvēks, kurš toreiz pārdeva garāžu, tagad ir miris. Mēs nolēmām garāžu pārdot. Vai tas ir iespējams? Gada nodoklis par zemesgabalu netika maksāts – vai mums nebūs jāmaksā domei parāds vai kaut kas tāds? Jo jaunie pircēji vēlas visu maksāt oficiāli. Vai mēs varam pārdot garāžu, ja mūsu rīcībā nav pārdošanas dokumentu? Toreizējā pārdevēja dokumentos ir norādīts, ka viņš pats ir nopircis garāžu utt.

A
atbild:
29. augustā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja darījums par garāžas pārdošanu noslēgts mutiski, nav īpašuma pirkšanas un pārdošanas līguma, garāžu uz Jūsu sava vārda nekādi nebūs iespējams reģistrēt, jo īpašuma dokumenti atrodas pie likumīgā īpašnieka. Ja viņš ir miris un ir mantinieki, viņiem Civillikumā un citos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā bija jāpiesakās uz mantojumu..

Ja mantinieku nav vai viņi uz šo mantojumu nav pieteikušies (Civillikuma 693. pantā ir noteikti mantojuma pieņemšanas termiņi), garāžas īpašums kļūst par bezsaimnieka mantu un piekrīt valstij.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas