E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17561
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Čeku loterijā netiek pētīti pirkumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2019
Edgars

Sveiki! Vai čeku loterijā var piedalīties ar čeku, kas iegūts, norēķinoties ar ārvalsts debetkarti? Vai VID var “piekasīties” par tēriņiem, kuri apmaksāti ar šo debetkarti? Tā ir ģimenes kopīgā karte, tās konts piesaistīts Kanādas bankai.

A
atbild:
30. jūlijā, 2019
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Kopš čeku loterija sākusi darboties, ir dzirdēts ne mazums ar šo pasākumu saistītu mītu. Jautājumā ir redzams viens no tiem. Čeku loterija nekādā gadījumā nav vērsta uz loterijas dalībnieku – iedzīvotāju – oficiāli uzrādīto ienākumu un pirkumu izmaksu salīdzināšanu vai kredītkaršu kontroli. Dalība loterijā ir brīvprātīga, reģistrējot čeku, nav jānorāda nekādi personas dati, tikai savs mobilā tālruņa numurs, tādējādi nav nekādas iespējas identificēt konkrētā darījumu apliecinošā dokumenta iesniedzēju.

Čeku loterijā piedalās attaisnojuma dokumenti, kas iegūti, norēķinoties klātienē, piemēram, pērkot veikalā preces vai apmaksājot saņemtu pakalpojumu. Runa ir par čekiem, kurus izdrukājis konkrētajā tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietā uzstādītais kases aparāts, vai VID reģistrētu kvīti. Tātad ar pirmčeku vai bankas postermināļa izdrukātu čeka kopiju loterijā piedalīties nevar, jo uz tā nav norādīti loterijas noteikumiem atbilstošie rekvizīti, kurus reģistrējot čeku būs jāievada loterijas mājaslapā www.cekuloterija.lv. Tāpat loterijā nevar piedalīties elektroniski (caur internetbanku) apmaksāti preču vai pakalpojumu rēķini.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas