E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17414
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Kā noskaidrot zemes piederību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2019
Elīna

Labdien! Kaimiņu mājas pagalmā nesen tika izveidota stāvvieta tikai konkrētā nama iedzīvotājiem un izliktas attiecīgas ceļa zīmes. Problēma ir tāda, ka ceļa zīme, kur beidzas zona, ir uzlikta vēl tālu aiz mūsu mājas un teritorijas sākuma. Kur var noskaidrot zemes piederību? Un pie kā vērsties, lai pārskatītu abu māju robežas? 

A
atbild:
04. jūlijā, 2019
Valsts zemes dienests
Iveta Ciganova, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Zemes īpašnieku iespējams noskaidrot zemesgrāmatā vai datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālā www.kadastrs.lv (maksa par informācijas uzzināšanu portālā www.kadastrs.lv ir 2,85 eiro).

Zemes vienības robežas atrašanos dabā var noskaidrot zemes robežu plānā, kuru iespējams pasūtīt portālā www.kadastrs.lv (maksa par neapliecināta zemes robežu plāna kopijas izgatavošanu ir 3,00 eiro). Ja zemes vienības īpašniekam ir šaubas par apvidū esošo robežu atbilstību zemes robežu plānam un zemes robežu ierādīšanas vai noteikšanas aktam, nepieciešams vērsties pie sertificēta mērnieka ar lūgumu veikt zemes robežu izvērtēšanu un apsekošanu. Pie mērnieka jāvēršas arī gadījumos, ja robežzīmes apvidū nav saglabājušās vai ir iznīcinātas.

Zemes vienību robežu pārskatīšana (izmainīšana) iespējama, tikai abu zemju īpašniekiem savstarpēji vienojoties, piemēram, pārdodot daļu no zemes vienības. Detalizētu konsultāciju par nepieciešamajām darbībām personai var sniegt juridisko pakalpojumu sniedzēji.

Savukārt par attiecīgās stāvvietas ierīkošanu, ceļa zīmju uzstādīšanas vietu un likumību personai būtu jāvēršas attiecīgajā pašvaldībā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas