E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17152
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kad sāk telpu grupas kadastrālo uzmērīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2019
Dāvis Drēziņš

Īpašumā ir domājamā daļa daudzdzīvokļu mājā. Tika veikta telpu grupas vienkāršotā atjaunošana – Rīgas pilsētas būvvalde izsniedza būvatļauju, kā arī pēc darbu pabeigšanas apstiprināja, ka būvdarbi ir veikti atbilstoši plānotajai iecerei. Nākamais solis ir jaunas tehniskās inventarizācijas lietas sagatavošana, bet Valsts zemes dienestā (VZD) atsakās sagatavot jaunu tehniskās inventarizācijas lietu, balstoties uz Civillikuma 1068. pantu. Vienlaikus mājas pārvaldnieks saka, ka ir bijuši precedenti, kad VZD ir pieņēmis iesniegumu par jaunas tehniskās inventarizācijas lietas sagatavošanu domājamai daļai, ja īpašnieka rīcībā ir būvvaldes apstiprināta apliecinājuma karte par būvdarbu pabeigšanu. Vai šajā situācijā, kad ir būvvaldes izsniegta apliecinājuma karte par būvdarbu pabeigšanu, pastāv iespēja VZD sagatavot jaunu tehniskās inventarizācijas lietu manā īpašumā esošai domājamai daļai (telpu grupai)?

A
atbild:
12. jūnijā, 2019
Valsts zemes dienests
Hardijs Lāns, vecākais sabiedrisko attiecību speciālists

Valsts zemes dienests uzsāk telpu grupas kadastrālo uzmērīšanu, pamatojoties uz telpu grupas īpašnieka rakstisku iesniegumu. To nosaka 2012. gada 10. aprīļa Ministru kabineta noteikumi Nr. 263 “Kadastra objekta reģistrācijas un kadastra datu aktualizācijas noteikumi”. Lai pasūtītu pakalpojumu Valsts zemes dienestā, ir jāiesniedz arī pakalpojuma pasūtīšanai nepieciešamie dokumenti. Atkarībā no būvdarbu vai remontdarbu veida tie var būt dažādi dokumenti, un būvvaldes izsniegta apliecinājuma karte ir viens no šādiem iesniedzamiem dokumentiem.

Tā kā Jums piederošā telpu grupa atrodas ēkā, kura nav sadalīta dzīvokļu īpašumos, un Civillikuma 1068. pants nosaka, ka rīkoties ar kopīpašumu drīkst tikai visi kopīpašnieki kopā, visiem kopīpašniekiem kopā jāpasūta pakalpojums – dzīvojamās ēkas sadale dzīvokļu īpašumos. Savukārt telpu grupas kadastrālo uzmērīšanu, kadastrālās uzmērīšanas lietas izgatavošanu un datu reģistrāciju Kadastrā var pasūtīt attiecīgās telpu grupas īpašnieks.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas