E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17025
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atvaļinājuma piešķiršana pēc BKA

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. maijā, 2019
Olga

Labdien! Esmu skolotājs logopēds. Biju bērna kopšanas atvaļinājumā un darbā skolā atgriezos 22.02.19. Jautājums: vai man piešķirs vasarā atvaļinājumu? Man saka, ka nepienākas, jo neesmu nostrādājusi attiecīgajā periodā 6 mēnešus. Vai tā var būt? Paldies!

A
atbild:
28. maijā, 2019

Vispārēji par katriem nostrādātiem 12 mēnešiem pienākas viens ikgadējais apmaksātais atvaļinājums.

Sešu mēnešu nostrādāšana attiecas tikai uz pirmo darba gadu. Darba likuma 150. panta trešā daļa nosaka, ka “darbinieks var prasīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu par pirmo darba gadu, ja viņš pie darba devēja ir nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā sešus mēnešus”.

Jau nākamajā darba periodā darbiniekam var piešķirt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, ja ir iesācies nākamais 12 mēnešu cikls, par kuru tiek piešķirts atvaļinājums. Tad atvaļinājums tiek piešķirts avansā.

Jebkurā gadījumā par atvaļinājuma piešķiršanas laiku darbiniekam un darba devējam jāvienojas. Turklāt būtu jāpārliecinās, par kādu periodu Jums ir piešķirts iepriekšējais ikgadējais apmaksātais atvaļinājums. Iespējams, ka nostrādātais laiks, kas dod tiesības uz atvaļinājumu, ir garāks nekā tikai no 22.02.2019.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas