E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16451
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uzturlīdzekļu piedziņa

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. martā, 2019
Inga

Labdien! Situācija šāda. Vīram no 1. laulības ir divi bērni, kuriem uzturlīdzekļus kādu laiku vīra vietā maksāja UGF. Šobrīd ir sākta parāda atmaksa, un līdz ar to pēc izpildraksta nosūtīšanas darbavietai viņam “uz rokas” atstājamā summa ir 215 eiro mēnesī. Mums ir viens kopīgs bērns, šobrīd nodokļa atvieglojumus par viņu saņemu es pati (reģistrēts VID kā apgādājamais man). Veidojas situācija, ka vīram tīri fiziski nav līdzekļu, ko no sevis ieguldīt mūsu kopīgā bērna uzturā. Tātad jautājumi man šobrīd ir divi: 1. Vai ir iespēja vienoties ar tiesu izpildītāju, ka atstājamā summa ir lielāka, ņemot vērā, ka jaunākajam bērnam arī pienākas vismaz 129 eiro (likumā noteiktais) no tēva uzturam? 2. Vai tas, ka jaunākais bērns ir reģistrēts kā apgādājamais man, nozīmē, ka vīrs nevar lūgt tiesu izpildītāju atstāt kontā vēl plus 64,03 eiro?

A
atbild:
03. aprīlī, 2019

Jūsu vīrs var mēģināt realizēt tiesības, kas noteiktas Civilprocesa likuma 206. panta pirmajā daļā: tiesa, kas taisījusi spriedumu lietā, ir tiesīga pēc lietas dalībnieka pieteikuma, ievērojot pušu mantisko stāvokli, bērnu tiesības vai citus apstākļus, pieņemt lēmumu par sprieduma izpildīšanas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, kā arī par tā izpildes veida un kārtības grozīšanu. Lēmums par sprieduma izpildīšanas atlikšanu, sadalīšanu termiņos vai izpildes veida un kārtības grozīšanu izpildāms nekavējoties.

Ja jaunākais bērns ir reģistrēts Jūsu apgādībā, tad Jūsu vīram nav saglabājami naudas līdzekļi valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 222 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas