E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1632
Lasīšanai: 2 minūtes

Ar tiesu izpildītāju jāsadarbojas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2012
Ilze L.

Labdien. Tiesu izpildītājs man nobloķēja kontu, kurā man ieskaita darba algu, uzturlīdzekļus un VSAA ģimenes pabalstu, no konta bankā man izmaksā tikai 200Ls. Cik tas ir likumīgi un kā man rīkoties, lai atgūtu bērniem domātās naudas? Ar pašu tiesu izpildītāju nav iespējams sazināties, tikai ar viņas sekretāri, viņa pamato, ka viss ir likumīgi.

A
atbild:
27. novembrī, 2012
Lolita Lūse
LV portāls

Visticamāk, problēma radusies tādēļ, ka nav izpildīti parādnieka pienākumi. Savi pienākumi un tiesības parādu piedziņas procesā ir ne tikai tiesu izpildītājiem, bet arī parādniekiem. Pats galvenais pienākums – parādniekam ar tiesu izpildītāju ir jāsadarbojas, saglabājot iespēju viņa darbības pārsūdzēt vai pat izteikt tiesu izpildītājam noraidījumu.

Civilprocesa likuma 552.pants nosaka parādnieka pienākumus un to neizpildīšanas sekas piedziņas izpildes gaitā. Parādniekam ir pienākums pēc uzaicinājuma ierasties pie tiesu izpildītāja un sniegt paskaidrojumus par savu mantisko stāvokli un darbavietu. Tāpat parādniekam ir jāpaziņo tiesu izpildītājam par darbavietas vai dzīvesvietas maiņu nolēmuma izpildes laikā, kā arī par papildu ienākumu avotiem. Ja, piemēram, parādnieks tiesu izpildītāju laikus nav brīdinājis par saviem ienākumu veidiem, var notikt tā, ka tiek apķīlāta arī tā nauda, pret kuru piedziņu nedrīkst vērst.

Tā kā jautājumā minēts par problēmu sazināties ar konkrētu tiesu izpildītāju, Zvērinātu tiesu izpildītāju padome aicina jautājuma iesūtītāju iesniegt Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē parakstītu iesniegumu ar lūgumu sniegt viedokli, un jautājums tiks izskatīts Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes sēdē. Kontakti: info@lzti.lv, juridiskā adrese: Brīvības iela 82-3, Rīga, LV-1001.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas