E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16268
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Nodokļa pārrēķins būs redzams EDS pēc 1. marta

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2019
Sanita

Labdien! Sāku strādāt 2018. gada 1. jūnijā un iesniedzu algas grāmatiņu EDS, man apgādībā ir divi bērni. Alga ir 700 eiro pirms nodokļiem. Iepriekš nebiju pievērsusi vērību, tagad, pētot algas lapiņas, sapratu, ka neapliekamais minimums tika piemērots pat virs 250 eiro katru mēnesi. Kā tā var būt, ja maksimālais ir 200 un mana alga nav minimālā? Vai tagad būšu parādā valstij? Kāds neapliekamais minimums man bija jāpiemēro? Liels paldies!

A
atbild:
08. februārī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darbavietā, kurā iesniegta algas nodokļa grāmatiņa, darba devējs piemēro Valsts ieņēmumu dienesta prognozēto neapliekamo minimumu, ko VID paziņo divas reizes gadā, pamatojoties uz iepriekšējā perioda ienākumu.

Gada ienākumam tiek piemērots diferencētais neapliekamais minimums – proporcionāli tiem mēnešiem, kuros ir bijuši algota darba ienākumi.

Diferencētais neapliekamais minimums 2018. gadā tiek piemērots algai līdz 1000 eiro mēnesī. Algām līdz 440 eiro (pirms nodokļu nomaksas) VID prognozēto neapliekamo minimumu gada laikā piemēro pilnā apmērā, respektīvi, 200 eiro. Ienākumiem no 440 līdz 1000 eiro mēnesī neapliekamais minimums atbilstoši diferencēšanas principam, pieaugot algai, samazinās.

Pēc 2019. gada 1. marta iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) redzēsiet nodokļa pārrēķinu, vai nodoklis par pagājušo gadu ir jāpiemaksā, un summu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas