E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15872
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Amata pienākumi un tiesības – darba līgumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2018
Dežurante

Labdien! Sakiet, ja kopmītnēs dežurants konstatē, kad nepilngadīga persona ir lietojusi alkoholu, vai, izsaucot policiju, policijai nav pienākuma notvert skolnieku un sastādīt protokolu? No policijas saņēmu aizrādījumu, lai es pildot savus dežurantes pienākumus. Ko dežurantei darīt tādā situācijā?

A
atbild:
18. decembrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Katram darbiniekam viņa darba tiesības un pienākumi ir noteikti viņa darba līgumā un/vai amata aprakstā. Darbiniekam tie ir jāievēro, iespējami saglabājot savas kompetences robežas.

Ja Jūsu darba līgums vai amata apraksts nesatur informāciju par darbībām saistībā ar rīcību situācijās, kad kopmītņu iemītnieki ir pārkāpuši telpu lietošanas noteikumus, piemēram, lieto alkoholu, Jums ir tiesības vērsties pie darba devēja un rosināt izstrādāt secīgu rīcības plānu pārkāpumu fiksēšanai un novēršanai.

Par atrašanos sabiedriskā vietā alkoholisko dzērienu ietekmē nepilngadīgai personai Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171.1 pantā noteiktais sods ir brīdinājuma izteikšana vai naudas soda līdz 35 eiro uzlikšana.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu no 35 līdz 70 eiro.

Sodu piemēro policijas pārstāvis, noformējot administratīvā pārkāpuma protokolu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas