E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15833
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Kad robežsardze ir tiesīga kontrolēt personas transportlīdzekli un kravu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2018
Oļegs

Sveicināti! Vai robežsargs pierobežas joslā ir tiesīgs lūgt uzrādīt bagāžas nodalījumu (tobrīd vieglajam auto)? Un vai man ir tiesības atteikties vai vismaz lūgt pieaicinātos lieciniekus, lai uzrakstītu protokolu?

A
atbild:
07. februārī, 2019
Valsts robežsardze
Kristīne Pētersone, Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore

Saskaņā ar Robežsardzes likuma 15. panta pirmo un ceturto daļu robežsargiem visā pierobežā, kā arī robežkontroles un robežpārejas punktos ir tiesības, pildot dienesta pienākumus, bez ierobežojumiem pārvietoties, pārbaudīt personu dokumentus, kontrolēt transportlīdzekļus un to kravas, savukārt gadījumos, kas saistīti ar ārzemnieku ieceļošanas, uzturēšanās, izceļošanas un tranzīta noteikumu ievērošanas kontroli un profilaksi, kā arī operatīvās darbības pasākumu veikšanu, robežsargiem ir tiesības darboties arī ārpus iepriekš minētajām vietām, t.i., visā valsts teritorijā.

Ceļu satiksmes noteikumu 25. punktā paredzēts pienākums transportlīdzekļa vadītājam apturēt transportlīdzekli pēc robežsarga norādījuma un pakļauties kompetentās iestādes amatpersonas (t.sk. robežsarga) veiktajām pārbaudēm, veicot normatīvajos aktos noteiktās uzraudzības un kontroles funkcijas.

Saskaņā ar minētajām tiesību normām Valsts robežsardzes amatpersonām dienesta pienākumu izpildes gaitā ir tiesības kontrolēt personas transportlīdzekli un kravu.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas