E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15530
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Nekustamā īpašuma iegāde

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2018
Elvīra

Labdien! Mums ar dēlu ir katram savs dzīvoklis. Pārdodot tos, domājam salikt naudu kopā, lai nopirktu dēlam lielāku dzīvokli, man mazāku. Vai tā ir iespējams, un ko par to saka likums? Paldies!

A
atbild:
23. oktobrī, 2018

Attiecībā uz nekustamo īpašumu atsavināšanu un turpmāko līdzekļu apvienošanu vai citādu pārdali jauna nekustamā īpašuma iegādei jānorāda, ka normatīvie akti neierobežo īpašnieku tiesības šādi rīkoties.

Attiecīgo nekustamo īpašumu īpašnieki ir tiesīgi rīkoties ar savu īpašumu pēc savas brīvas gribas, ja vien zemesgrāmatas nodalījumā nav noteikti ierobežojumi atsavināšanai (piemēram, ķīla, aizdevums u. c.).

Atsavinot nekustamo īpašumu, Jums ir jāņem vērā (jāizvērtē), vai ienākumi no atsavinātā nekustamā īpašuma nav apliekami ar ienākuma nodokli. Plašāk par ienākumu no darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem un to aplikšanu ar nodokļiem ir izklāstīts LV portāla rakstā “Nodoklis nekustamā īpašuma pārdošanas ienākumam. Ienākuma vērtība”.

Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 9. panta 33. daļa nosaka gadījumus, kad ienākumu guvējs ir atbrīvots no nodokļu nomaksas. Citos gadījumos Jums ir jārēķinās ar to, ka no dzīvokļu īpašuma pārdošanas ienākumiem var būt jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas