E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15458
Lasīšanai: 2 minūtes

Prasības apliecināt ienākumus nosaka Ministru kabineta noteikumi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2018
Laila

Labdien! Iesniedzot ienākumu deklarāciju sociālajā dienestā, jāiesniedz bankas konta izdruka. Tas ir skaidrs. Bet vai jāiesniedz arī kāda izdruka (ja tādu vispār iespējams dabūt) no “PayPal” konta? Vai arī nav jāiesniedz informācija par naudu “PayPal”, jo naudu es izņēmu caur savu bankas kontu, par kuru iesniedzu izdruku? Vai sociālajam dienestam ir pieejama informācija par “PayPal” un tas zinās, ka man ir “PayPal” konts?

A
atbild:
16. oktobrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldības sociālais dienests piešķir trūcīgiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem sociālo palīdzību, kā arī trūcīgā statuss dod tiesības uz dažādu maksājumu atvieglojumiem. Lai sociālais dienests noteiktu statusu, jāzina ienākumi, tāpēc ir jāiesniedz iztikas līdzekļu deklarācija. Par tajā norādītajām ziņām ir atbildīgs iesniedzējs, kurš, parakstot deklarāciju, ziņu patiesumu apliecina ar savu parakstu.

Ziņu apjomu deklarācijā, tajā skaitā prasību deklarācijai pievienot izrakstus no katra atvērtā kredītiestādes maksājuma vai pasta norēķinu sistēmas konta par pēdējo pilno triju kalendāra mēnešu ienākumiem un saņemtajiem maksājumiem, tajā skaitā norādīt visus (citus) ienākumus, nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 299 par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas