E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15393
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pabalsts un braukšanas maksas atvieglojums strādājošajam ar invaliditāti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. oktobrī, 2018
Daila

3. grupas invaliditātes pensija/pabalsts 64 eiro ir. Ja šāda persona iestājas NVA kā darba meklētājs, vai pensija tiek saglabāta? Ja izdodas atrast algotu darbu, vai invaliditātes pensija tiek zaudēta, vai arī to var turpināt saņemt? Ja invalīds strādā algotu darbu, vai var turpināt braukt Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas?

Visi šie jautājumi ir saistīti ar invaliditātes pabalstu/pensiju personai, kura nav sasniegusi vecuma pensijas gadus un dzīvo Rīgā.

A
atbild:
17. oktobrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Gan valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu invaliditātes gadījumā, gan invaliditātes pensiju var saņemt arī tad, ja strādā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 89 par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā noteic, ka Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām ar III invaliditātes grupu līdz 75 gadu vecumam ir braukšanas maksas atvieglojums 100% apmērā no biļetes cenas. Pēc 75 gadu vecuma sabiedriskais transports visiem rīdziniekiem ir bez maksas.

Braukšanas maksas atvieglojumu ir tiesības izmantot, lietojot personalizēto viedkarti (e-talonu), kas saņemama “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centrā. Ja nepieciešama papildu informācija, ar “Rīgas satiksmi” varat sazināties pa tālruni 80001919.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas