E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15258
Lasīšanai: 2 minūtes

Naudas atgūšana no bankas konta citā valstī

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. septembrī, 2018
Zanna

2018. gada 15. maijā tika uzsākts kriminālprocess par interneta pārdevēju (pakalpojuma sniedzējs) https://lotslotto.com, kas sniedz pakalpojumu kā loterijas sindikātu organizētājs pasaules mērogā no Lielbritānijas, bet reāli tikai saņem naudu uz Lietuvas bankas kontu (aģenta samaksa 10% no summas, kad klients uzvar loterijā). Šobrīd esmu “iesaldējis” Lietuvas kontu, uz kurieni pārskaitīju naudu, bet nevaru atgūt savus līdzekļus atpakaļ, jo policijā pateica, ka ar atgriešanu nenodarbojas, Lietuvas banka atteica, jo vajag piekrišanu no konta īpašnieka (krāpnieka) vai tiesas lēmumu (kāds tiesas lēmums, ja izmeklēšana ilgs gadiem?!), un jāņem vērā fakts, ka pa visu šo laiku policijā tikai atzīst mani par cietušo.

A
atbild:
15. novembrī, 2018
Una Medne
juriste

No Jūsu aprakstītās situācijas var pieņemt, ka Jūs vēlaties saprast, kādas darbības veicamas, lai atgūtu Jūsu naudas līdzekļus no Lietuvas bankas konta.

No sniegtās informācijas ir ļoti grūti saprast Jūsu saistību ar uzņēmumu, pret kuru ir uzsākts kriminālprocess, kā arī nav saprotams, kāpēc Jums nav tiesību veikt paskaitījumus, ja Jums ir bijušas tiesības “iesaldēt” naudu Lietuvas bankas kontā. Vai runa ir par dažādiem Lietuvas bankā atvērtiem kontiem? Vai Jums bija kāds pilnvarojums rīkoties ar šī uzņēmuma naudas līdzekļiem Lietuvas bankā?

Lai varētu izprast Jūsu situāciju, nepieciešama informācija par Jūsu saistībām ar  kriminālprocesā iesaistīto uzņēmumu un Jūsu lomu uzņēmuma darbības īstenošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas