E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13476
Lasīšanai: 2 minūtes

Informācija par aizdevumu bankai jālūdz rakstveidā vai klātienē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. decembrī, 2017
juris

Labdien! Dzīvoju ārzemēs. Gada sākumā uzzināju, ka esmu vēl parādā “Nordea bankai”. Nekāds ziņojums vai e-vēstule netika saņemta, it kā sūtījuši uz vecāku adresi, bet tie nav saņēmuši. Internetbanku es nelietoju uzreiz pēc hipotekārā kredīta dzēšanas un dzīvokļa pārdošanas. Pagājuši jau vairāk nekā 8 gadi, summa nav liela un nav maza, jautājums – kā man rīkoties? Vai tagad, lidojot uz Latviju, varētu tikt aizturēts un liegts man izceļot?

A
atbild:
16. janvārī, 2018
Una Medne
juriste

No Jūsu aprakstītās situācijas var pieņemt, ka Jums “Nordea bankā” bija aizdevums, kurš nav pilnībā dzēsts. Jums būtu jāvēršas bankā vai nu ar rakstisku iesniegumu, vai personīgi, lūdzot bankai skaidrot parāda izcelšanos un tā aprēķina kārtību.Tas ļaus Jums saprast situāciju un pieņemt lēmumu par turpmāko darbību, kā arī varēsiet aicināt banku meklēt abām pusēm akceptējamu kompromisu situācijas atrisinājumam.

Par saziņu no bankas puses: iespējams, banka informāciju Jums sūtīja uz kontaktadresēm, kas tai bija pieejami saskaņā ar aizdevuma līgumu un par ko jūs bijāt vienojušies, vai arī uz Jūsu deklarēto dzīvesvietas adresi. Ja bankai nebija pieejama informācija, jo jau ilgstoši dzīvojat ārvalstīs, tad, ievērojot datu drošību un bankas noslēpumu, banka saziņai ar klientiem izmanto tikai tai tiesiski pieejamos saziņas kontaktus.  

Vai Jūs var aizturēt un liegt izceļot? Lai banka varētu īstenot savas tiesības – piedzīt naudas parādu no aizņēmēja, ja tas nav saistīts ar noziedzīgiem nodarījumiem, tā neuztur prasību par izceļošanas aizliegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas