E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13390
Lasīšanai: 2 minūtes

Transportlīdzekļa mantošanas kārtība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. decembrī, 2017
Liene

Nomira tēvs, uz kura vārda reģistrēts transportlīdzeklis. CSDD minēja, ka ar šādu transportlīdzekli pārdzīvojošais laulātais nevar pārvietoties ceļu satiksmē. Mantojuma sadale notiks, baltoties uz CL kārtību, tas nozīmē, ka jāgaida vismaz 6 mēneši. Ātrāk ir iespējams nokārtot, ja transportlīdzekli pārdzīvojošais laulātais ņem valdījumā. Kā tiek formēts valdījums? Vai tas jādara pie notāra, vai arī pats var sastādīt valdījuma līgumu?

A
atbild:
24. janvārī, 2018
Latvijas notārs
Agra Šeibe, zvērināta notāre

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu pēc apstiprināšanas mantojuma tiesībās iespējamais mantinieks, uzrādot šo faktu apliecinošus dokumentus, var reģistrēt transportlīdzekli uz sava vārda kā transportlīdzekļa valdītājs. Ja iespējamie mantinieki ir vairāki, viņi var vienoties, kurš būs transportlīdzekļa valdītājs. Šīs vienošanās sastādīšana, kā arī citas attiecībā uz transportlīdzekli veicamās darbības, kuras skar pārējo iespējamo mantinieku tiesības, izdarāmas attiecīgi Ceļu satiksmes drošības direkcijā vai Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā visu iespējamo mantinieku klātbūtnē, vai arī ar noteikumu, ka ir iesniegta visu iespējamo mantinieku rakstveida piekrišana, ko apliecinājis notārs. Līdz mantinieku apstiprināšanai transportlīdzekli nevar atsavināt.

Tātad Jums ir izvēles brīvība – visi mantinieki var ierasties Ceļu satiksmes drošības direkcijā vai Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā un sniegt vajadzīgo apliecinājumu, vai arī visi mantinieki dodas pie zvērināta notāra, kur vienošanās tiek apliecināta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas