E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13218
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Maksājums par zvērināta tiesu izpildītāja rīkojuma izpildi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. novembrī, 2017
Zane

Bērnu naudu pārskaita uz pasta kontu. No tā pazūd 15 eiro. Izņemot 3 mēnešu izdruku, uzrāda – 15 eiro pakalpojuma maksa ar kodu 0414 AP. Pasta darbinieki nevar paskaidrot, kur nauda palikusi un ko tas nozīmē.

A
atbild:
19. decembrī, 2017
VAS "Latvijas pasts"
Gundega Vārpa, Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja

Atbildot uz Jūsu jautājumu, informējam, ka 15 eiro no konta nepazūd, bet tiek ieturēti kā Latvijas Pasta pakalpojuma maksa par zvērināta tiesu izpildītāja rīkojuma pieņemšanu izpildei. Klienta konta izrakstā šis pakalpojums tiek reģistrēts ar kodu 0414AP, un maksa par to, analogi kā jebkurā bankā, tiek iekasēta neatkarīgi no kontā ieskaitītās naudas summas, sedzot Latvijas Pasta izmaksas par konkrētā rīkojuma apkalpošanu.

Ja klienta “Pasta norēķinu sistēmas” kontā ieskaitītā summa ir lielāka par zvērināta tiesu izpildītāja norādīto klientam ik mēnesi saglabājamo summu, visa virslimita summa atbilstoši spēkā esošajam normatīvajam regulējumam automātiski tiek pārskaitīta izpildītājam parāda segšanai. Pārskaitījumi zvērinātam tiesu izpildītājam tiek veikti līdz brīdim, kamēr apmaksāta visa rīkojumā norādītā parāda summa vai tiesu izpildītājs atsūta rīkojuma atsaukumu.

Precīzāku informāciju klients var iegūt no attiecīgā tiesu izpildītāja, bet neskaidrību gadījumā par konta stāvokli vai citiem jautājumiem saistībā ar “Pasta norēķinu sistēmu” aicinām sazināties ar Latvijas Pasta Klientu darījumu apstrādes daļu, zvanot pa tālruni 67608488, 67608492 vai 67608496.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas