E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12953
Lasīšanai: 2 minūtes

Rīgas oficiālajās peldvietās ar suni pastaigāties ir aizliegts

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2017
Ilga

Labdien! Vai drīkst pāriet ar suni pie jūras vietu, kur ir oficiāla pludmale, uz vietu, kur tā beidzas? Piemēram, Vecāķi, tur ir gan oficiālā, gan nūdistu pludmale, gan arī zona tikai pie jūras. Iepriekš nūdistu pludmalē ar suni drīkstēja atrasties. Vai tagad arī to drīkst? Paldies par atbildi!

A
atbild:
25. oktobrī, 2017
Rīgas dome
Lana Puntusa, Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes Dzīvās dabas resursu nodaļas vadītāja, Vides pārvaldes priekšnieka vietniece

Saskaņā ar Ministru kabineta 2012. gada 10. janvāra noteikumu Nr. 38 „Peldvietas izveidošanas un uzturēšanas kārtība” 14. punktu peldvietas apsaimniekotājs nodrošina, lai peldvietā netiktu veiktas darbības, kas varētu piesārņot peldvietu (piemēram, lai peldvietā neuzturētos un netiktu vesti pastaigā vai peldināti dzīvnieki). Šo noteikumu 1. pielikumā ir noteiktas Baltijas jūras un Rīgas jūras līča peldvietas, un Rīgā tās ir: Daugavgrīva, Vakarbuļļi un Vecāķi. Saskaņā ar šo noteikumu 2. pielikuma 13. punktu iekšzemes peldvietas Rīgā ir: Bābelītes ezera peldvieta, Daugavas peldvieta "Lucavsala" un Daugavas peldvieta "Rumbula".

Tātad Rīgas oficiālajās peldvietās ar suni pastaigāties un to peldināt ir aizliegts.

Saskaņā ar Rīgas domes 19.06.2007. saistošajiem noteikumiem Nr. 80 „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” publiskās vietās aizliegts vest suni pastaigā bērniem paredzētās rotaļu un izklaides vietās un sporta laukumos (6.9. punkts).

Ar suni drīkst atrasties un peldināt to neoficiālās peldvietās (tostarp pie jūras).

Tomēr, ja neoficiālā peldvietā atrodas sporta vai bērnu rotaļu laukumi, arī šajā teritorijā ir aizliegts uzturēties ar suni, neskatoties uz to, ka šai vietai nav oficiāla peldvietas statusa.

Suņa īpašniekam jāatceras, ka tas atbild par dzīvnieka rīcību, un tai jābūt kontrolējamai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas