E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12091
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Strīds par uzturlīdzekļiem, visticamāk, jārisina tiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2017
Zane

Kā bērna tēvs var pieprasīt uzturlīdzekļus no bērna mātes (vai UGF), ja viņai šī gada maijā ar tiesas spriedumu tika atņemtas mātes tiesības. Tika iesniegts pieprasījums UGF (pēc bāriņtiesas darbinieces ieteikuma), bet atnāca atteikuma vēstule. Kas būtu jādara, lai varētu saņemt uzturlīdzekļus bērnam?

A
atbild:
21. jūnijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Tā kā jautājumā nav minēts atteikuma iemesls un uz atkārtotu lūgumu tas netika precizēts, konkrētu atbildi nav iespējams sniegt. Atteikuma iemesli var būt dažādi, līdz ar to arī iespējamā turpmākā rīcība, lai saņemtu uzturlīdzekļus bērna uzturam.

Kādos gadījumos Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija atsaka uzturlīdzekļu izmaksu no fonda, ir noteikts Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 11. panta piektajā daļā. Piemēram, ja atteikuma iemesls ir apstāklis, ka lieta nav piekritīga administratīvā procesa kārtībai, uzturlīdzekļi jāpiedzen civilprocesuālā kārtībā, sniedzot prasības pieteikumu tiesā.  Tāpat pastāv iespēja, ka strīds par uzturlīdzekļiem jau iepriekš ir risināts tiesas ceļā un ir spēkā esošs tiesas spriedums par uzturlīdzekļu piedziņu. Tādā gadījumā ir jāuzsāk uzturlīdzekļu parāda piespiedu piedziņa ar zvērināta tiesu izpildītāja palīdzību vai, ja uzturlīdzekļi tikuši piedzīti no tā vecāka, kurš šobrīd ir uzņēmies ikdienas aizgādību pār bērnu, ir jāsniedz prasība tiesā par uzturlīdzekļu piedziņas pārtraukšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 87 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas