E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11012
Lasīšanai: 3 minūtes
2
6
2
6

Atvaļinājums – pirms vai pēc dekrēta atvaļinājuma

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2016
Inta

Labdien! Saskaņā ar Darba likuma 150. panta 4. daļu sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja. 1) Tātad daļu no ikgadējā atvaļinājuma sanāktu pieprasīt avansā, neatkarīgi no tā, vai tas tiks izmantots pirms vai pēc grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma, jo par laiku, kas pavadīts grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā, atvaļinājums nepienākas, vai pareizi saprotu? 2) Vai /un kā atvaļinājuma naudas aprēķins atšķirsies abos gadījumos? Kad darbiniekam finansiāli izdevīgāk ir izmantot avansā pieprasīto ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu – pirms vai pēc grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma? Uz šo brīdi pie darba devēja esmu nostrādājusi 16 pilnus mēnešus, līdz plānotā dekrēta sākumam ir atlikuši 2 mēneši. Uz doto brīdi faktiski nopelnītās atvaļinājuma dienas jau ir izņemtas. Liels paldies!

A
atbild:
21. decembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likumā grūtniecei ir noteiktas lielākas privilēģijas, tai skaitā attiecībā uz atvaļinājuma piešķiršanu.

Atbildot uz Jūsu 1. jautājumu par tiesībām darba devēja apmaksātu atvaļinājumu daļēji saņemt avansā, jā, tādas tiesības grūtniecei ir, un darba devējam tās ir jārespektē. Šī atvaļinājuma izmantošana pirms vai pēc grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma (pirms BKA) ir gan katras darbinieces personīgā izvēle, gan savstarpējās vienošanās ar darba devēju rezultāts. Tomēr, ja faktiski viss neizmantotā atvaļinājuma uzkrājums jau ir izmantots, darba devējs var kārtējo atvaļinājumu nepiešķirt.

Atbildot uz 2. jautājumu, jānorāda, ka sociāli apdrošinātai sievietei grūtniecības un dzemdību atvaļinājums ir valsts apmaksāts, un šīs laiks, atbilstoši DL 152. pantam, tiek ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu. Atvaļinājuma naudas aprēķins no tā, vai atvaļinājums izmantots pirms vai pēc valsts apmaksātā grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma neatšķirsies un neietekmēs valsts izmaksātos pabalstus. 

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas