E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10974
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Par izrakstu no mantojuma reģistra

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. decembrī, 2016
Inga

Kad man bija 3 gadi, māte izšķīrās ar manu tēvu un mani visu mūžu audzināja audžutēvs. Mans bioloģiskais tēvs manā audzināšanā nav piedalījies un materiāli nav nekad palīdzējis. Pirms 4 gadiem no kāda pansionāta saņēmu aktu par parāda piedziņu no manis par mana tēva uzturēšanos pansionātā. Par cik atteicos šo summu segt, telefona sarunā pansionāta vadība man ieteica dabūt no notāra izziņu par to, vai tēvs nav atstājis kādu mantojumu, jo tas var runāt man par labu, ja notiktu tiesāšanās. Kā varu saņemt šādu izziņu par tēva īpašumiem un kur man jāvēršas?

A
atbild:
21. decembrī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Ieinteresētās personas var ieskatīties mantojumu reģistrā un saņemt no tā izrakstu. Lai saņemtu ziņas, vai Jūsu tēvam ir vesta mantojuma lieta, varat ar iesniegumu vērsties Latvijas Zvērinātu notāru padomē. Latvijas Zvērinātu notāru padomes biroja adrese ir Krišjāņa Valdemāra ielā 20-8, Rīgā, LV–1010; Tālrunis: (+371) 67 218 955; E-pasts: info@latvijasnotars.lv .

Ministru kabineta noteikumos Nr.1449 “Noteikumi par ziņu izsniegšanas maksu no mantojumu reģistra un publisko testamentu reģistra” ir noteikts maksas apmērs par ziņu sniegšanu no mantojuma reģistra.

Iespējams, noderīgu informāciju atradīsiet e-konsultācijās par līdzīgu problēmu: “Pansionāts tēvam, kurš nav rūpējies par saviem bērniem” un “Vai bērniem jāmaksā par pansionātu vecākiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas