E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10851
Lasīšanai: 2 minūtes

Par līdzdarbības pienākumiem jāuzzina Sociālajā dienestā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. novembrī, 2016
Lina

Labdien, sakiet vai GMI atstrādi (27 eiro = 2 stundas, divreiz nedēļā) ir iespēja apvienot ar NVA kursiem uz vienu mēnesi? Vai arī ir no kaut kā jāatsakās?

A
atbild:
25. novembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālās palīdzības normatīvie akti nosaka klienta pienākumus un tiesības aktīvi iesaistīties savas problēmas risināšanā, pildot līdzdarbības pienākumus, piedalīties algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos un pašvaldības organizētajos darbos, iesniegt Sociālajā dienestā pierādījumus par darba meklēšanas aktivitātēm, ierasties Sociālajā dienestā, lai novērtētu līdzdarbības pienākumu izpildi.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 299 par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu paredz: ja laikposmā, kad ģimenei (personai) noteikts trūcīgas ģimenes (personas) statuss, mainās ģimenes sastāvs, ģimenes (personas) materiālā vai sociālā situācija, pašvaldības sociālais dienests no jauna izvērtē atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam un pieņem atbilstošu lēmumu.

Pašvaldības saistošajos noteikumos nosaka, pēc cik ilga laika izvērtē klienta ienākumus un materiālos resursus. Pašvaldība arī var noteikt klientam pienākumu ziņot par izmaiņām apstākļos, kuri nosaka ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

Savas pašvaldības Sociālajā dienestā Jums jānoskaidro, ar kādiem noteikumiem iespējams apvienot līdzdarbības pienākumus, par ko ir vienošanās ar Sociālo dienestu, un  Nodarbinātības valsts aģentūras kursus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas