E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10618
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par pedagoga kompetences pilnveidi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. oktobrī, 2016
Linda

Labdien! Nevaru saprast dažas lietas par kompetences pilnveidi (pedagogam). Ja mana izglītība atbilst 662. noteikumos minētajam, tad man 3 gadu laikā jāpilnveido sava kompetence vismaz 36 st. apjomā. Bet nevaru īsti saprast, vai visām 36 stundām obligāti jābūt tieši A programmām, vai kāda stundu daļa varētu būt arī citas (ne A) programmas pedagoģiskās darbības jautājumos? Vēl nav īsti skaidrs par to Pieredzes moduli - vai tas nozīmē, ka, ja es piedalījos konferencē, seminārā u.tml., es varu pienākt ar savu apliecību pie izglītības iestādes vadītāja un viņš man ieskaitīs, it kā es būtu izgājusi A programmu? Bet šis modulis ir ne vairāk kā 6 st. - vai tad sanāk, ka vispār 3 gadu laikā man to var ieskaitīt tikai 1 reizi 6 st. apjomā, vai tas skaitās par katru semināru atsevišķi, respektīvi, seminārs, kurā piedalījos, bija 24 stundas, bet vadītājs var man ieskaitīt tikai 6 no tām (un tādi ieskaitīti semināri var būt vairāki)?

A
atbild:
21. novembrī, 2016
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

Atbilstoši MK noteikumiem Nr. 662 “Noteikumi par  pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” pedagogam triju gadu laikā jāpiedalās profesionālajā pilnveidē 36 stundas. Visi profesionālās kompetences pilnveides kursi ir attiecināmi uz A programmu, ja pedagogs par kursu apmeklējumu saņem apliecību. Vēlams, lai šie kursi atbilstu minētajos noteikumos noteiktajiem moduļiem.

Nav skaidrs, kas domāts ar “ne A programmām”. Ja šajā laikā pedagogs ir ieguvis papildu tiesības pasniegt kādu citu mācību priekšmetu vai strādāt citā izglītības pakāpē, proti, apmeklējis B programmu, viņam turpmākos trīs gadus nav jāapmeklē A programmu kursi. Ja pedagogs ir piedalījies kādā konferencē vai seminārā, tad neatkarīgi no stundu skaita direktors šo ieskaita kā 6 stundas profesionālās kompetences pilnveides stundu skaitā triju gadu periodā, atlikušās 30 stundas ir nepieciešama pilnveide kursos. Turklāt 36 stundas pedagogs var izglītoties vienā modulī vai dažādos moduļos, krājot pa gadiem, piem., 12+12+12 vai 24+12+0, vai 24+6+6 utt.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas