DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ veiksmīgi noslēgusi izsoli Miesnieku ielas īpašumam Vecrīgā 

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) noslēgusi izsoli namam Miesnieku ielā 11, Vecrīgas sirdī. Šajā izsolē piedalījās divi pretendenti, un īpašums nosolīts par 1,11 miljoniem eiro, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

“Kvalitatīvi saglabāti vēsturiski objekti ir būtiska Rīgas vērtība un veido īpašu pievilcību gan investoriem, gan kultūras mantojuma cienītājiem. Īpašums Miesnieku ielā izceļas ne tikai ar vēsturisko auru, bet arī sniedz plašas iespējas to izmantot mūsdienīgiem mērķiem,” komentē Andris Vārna. 

Ēka Miesnieku ielā 11 tika celta 1830. gadā un pirmajā rekonstrukcijā, kas norisinājās 1968. gadā, to pilnveidoja arhitekti Edgars Slavietis un Pēteris Eglājs. Piecstāvu ēka, kuras kopējā platība ir 1439,6 m², lepojas ar autentisku vēsturisko šarmu – atsegtās ķieģeļu sienas, oriģinālās koka sijas, kā arī augstie griesti un elegantie vītņveida kāpņu posmi piešķir šim īpašumam īpaši vēsturisku auru. 

Namu iespējams pārveidot gan par prestižu biroju, gan izmantot viesnīcas vai citu komercplatību vajadzībām, kā arī pielāgot dzīvojamo telpu izveidei. Tā atrašanās vieta Vecrīgā, starp Pils ielu un 11. novembra krastmalu, nodrošina gan vēsturisko vidi, gan ērtu piekļuvi – apkārtne ir labi uzturēta, ar zemu transporta plūsmu, kas nodrošina mierīgu un patīkamu atmosfēru gan vietējiem, gan pilsētas viesiem. Apkārtnē pieejamas arī maksas autostāvvietas, kas vēl vairāk palielina objekta ērtību. 

Saskaņā ar VNĪ stratēģiju, uzņēmums ilgtermiņā uztur un pārvalda tos īpašumus, kas ir nepieciešami valsts pārvaldei. Savukārt īpašumi, kas ilgtermiņā nav vajadzīgi publiskajām iestādēm un rada zaudējumus valstij, tiek pārdoti publiskās izsolēs vai nodoti citu iestāžu pārvaldībā saskaņā ar likumā noteikto kārtību. Īpašumi, kas pamatkapitālā rada zaudējumus un nav piemēroti komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, lai tiem rastu jaunu pielietojumu un atjaunotu to vērtību. Vairāk informācijas par Miesnieku ielas īpašuma izsoli un citiem VNĪ izsolāmajiem objektiem var atrast oficiālajā izsoļu platformā izsoles.ta.gov.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI