DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU Olaines Tehnoloģiju koledža svin 60. dzimšanas dienu

Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Olaines Tehnoloģiju koledža (OTK), kas 1964. gadā tika dibināta, lai nodrošinātu tolaik jaunās ķīmiķu pilsētas Olaines rūpnīcas ar kvalificētu darbaspēku, svin savu 60. dzimšanas dienu. Jubilejas svinības notiks piektdien, 1. novembrī, plkst. 11.00 RTU OTK ēkā, Olainē, Zeiferta ielā 2.  

Kad pirms nepilniem 70 gadiem tika pieņemts lēmums tieši Olaini no neliela kūdras fabrikas strādnieku ciemata veidot par ķīmiskās rūpniecības pilsētu, lika pamatus arī jaunai skolai, kur izglītot ķīmisko rūpnīcu darbiniekus. Nodibināja Olaines 35. pilsētas profesionāli tehnisko skolu, kuras absolventi galvenokārt palika strādāt Olaines ķīmisko reaktīvu un Olaines plastmasas pārstrādes rūpnīcā. Tolaik skolas mācību korpusi un kopmītnes bija vienas no pašām pirmajām jaunuzceltajām ēkām pilsētā.  

Skola auga kopā ar Olaini un Latvijas ķīmijas rūpniecību, piedzīvoja tās uzplaukumu, valsts varas maiņu un pārmaiņas tautsaimniecībā un izglītības sistēmā, līdz pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, Latvijai atgūstot neatkarību, ieguva jaunu nosaukumu – Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža. Savukārt 2019. gada 1. jūlijā izglītības konsolidācijas procesā pievienojās RTU.  

RTU OTK ir Latvijā nozīmīga spēlētāja ķīmijas un pārtikas kontroles izglītības jomā, piedāvājot jauniešiem apgūt valsts tautsaimniecībā svarīgas un darba tirgū pieprasītas profesijas ķīmijas, farmācijas, biotehnoloģijas, vides un pārtikas nozarē gan vidusskolas, gan koledžas līmenī. RTU OTK ir Latvijā vienīgā mācību iestāde, kur ar ķīmiju saistītas profesijas, īpaši biotehnoloģiju un ķīmijas tehnoloģiju, iespējams mācīties jau vidusskolā.  

«RTU Olaines Tehnoloģiju koledža ir attīstījusies kopā ar Olaini un Latviju, un tieši tā savu nākotni plāno veidot arī turpmāk – vēlamies būt par nozīmīgu izglītības enkuru Olaines novadā un svarīgu spēlētāju valstī, lai mūsu jaunieši varētu iegūt pēc iespējas labāku izglītību un veltīt savas zināšanas mūsu visu kopējai labklājībai,» saka RTU OTK direktore Inguna Granta. 

Patlaban OTK mācās aptuveni 250 audzēkņu. Ļoti pieprasīta ir biotehnoloģijas programma, kurā skolēni un studenti iegūst plašas zināšanas bioloģijā, ķīmijā un inženiertehnoloģijās, savukārt valstiski nozīmīga ir programma, kurā sagatavo vides aizsardzības speciālistus, no kuru darba ir atkarīga valsts ilgtspējīga attīstība. 

Koledžas absolventi ir ļoti pieprasīti darba tirgū – jau pēc pirmajām praksēm viņi paliek darbā konkrētajā uzņēmumā. RTU OTK ir plaša sadarbība ar industrijas uzņēmumiem ne tikai Olainē, bet visā Latvijā.  

RTU OTK iegulda ne tikai studiju saturā, bet arī infrastruktūrā. Īstenojot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētus projektus, koledža ir izveidojusi vienpadsmit moderni aprīkotas laboratorijas, izremontējusi koledžas ēku un paaugstinājusi tās energoefektivitāti. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI