DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

Publiska diskusija: Saeimas deputātu ētikas kodekss

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina ikvienu piedalīties publiskā diskusijā “Saeimas deputātu ētikas kodekss”. Pasākums notiek 2024. gada 25. oktobrī plkst. 13.00–14.00 (EET) konferenču platformā Zoom (ar reģistrāciju -> šeit, aicinām reģistrēties līdz 24. maija plkst. 23:00). Tiešraide būs pieejama arī Delnas Facebook lapā.

Pēdējo gadu notikumi Latvijas pašvaldībās saistībā ar pašvaldību vadītāju, deputātu un citu domes darbinieku neētiksu rīcību pievērsa Delnas uzmanību pašvaldību ētikas kodeksiem. Reaģējot uz šiem notikumiem, Delna izstrādāja deviņu soļu pieeju – rokasgrāmatu ētikas regulējuma izstrādei.

Delna rīko šo diskusiju, lai paplašinātu informētību par Saeimas deputātu ētikas kodeksa vispārīgo tvērumu, kā arī prezentētu deviņu soļu pieeju, kā izstrādāt efektīvu ētikas kodeksu – sākot no organizācijas pamatvērtību definēšanas līdz pat ētikas komisijas efektīvai darbībai un dokumenta iedzīvināšanas pasākumiem. Ar šo diskusiju Delna vēlas uzsvērt, ka deputātu ētikas latiņa nevar būt atkarīga tikai un vienīgi no konkrētajā sasaukumā ievēlēto deputātu pieredzes un priekšstata par ētikas normām un godaprātu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI