DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par mākslīgā intelekta izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijā

Saeima ceturtdien, 24.oktobrī, galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz apmaksātajā priekšvēlēšanu aģitācijā vai aģitācijas materiālā skaidri un nepārprotami norādīt, ka tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs arī izmaiņas tiesu varas likumā un jaunu likuma projektu, ar ko iecerēts izveidot Tieslietu akadēmiju, kā arī grozījumus Būvniecības likumā, kas paredz iespēju Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu vai Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām paredzētās pirmās un otrās grupas ēkas izmantot pirms pieņemšanas ekspluatācijā. 

Tāpat rīt galīgajā lasījumā plānots lemt par valodas prasībām akadēmiskajam personālam, ko noteic grozījumi Augstskolu likumā, lai stiprinātu augstākās izglītības un zinātnes kvalitāti un veicinātu augstskolu konkurētspēju. 

Vēl galīgajā lasījumā darba kārtībā ir izmaiņas iecirkņu darba laikā pašvaldību vēlēšanās, ko paredz grozījumi Pašvaldības domes vēlēšanu likumā. Galīgajā lasījumā ir arī grozījumi Ceļu satiksmes likumā, lai pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmē izdarītajiem pārkāpumiem varētu saukt trešajās valstīs reģistrētu automobiļu vadītājus. 

Otrajā lasījumā deputāti skatīs likumprojektu par Eiropas Padomes konvenciju par piekļuvi oficiāliem dokumentiem, lai veicinātu valsts institūciju darba atklātību un caurskatāmību un informācijas pieejamību valsts pārvaldē un pašvaldībās starptautiskā līmenī. 

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Muitas likumā, kas saistīti ar Valsts ieņēmumu dienesta reorganizāciju, un grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju līgumus par valsts naftas produktu drošības rezervju izveidi, uzturēšanu un rotāciju slēgt, nepiemērojot publisko iepirkumu regulējumu.   

Savukārt pirmajā lasījumā darba kārtībā ir likumprojekts, kas paredz līdzšinējo atgriešanās apliecību un pagaidu ceļošanas dokumentu aizstāt ar vienotu pagaidu ceļošanas dokumentu. 

Deputātiem būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likumprojekts, kas paredz ieviest elektronisku parakstīšanos par tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu, un likuma grozījumi Publisko iepirkumu likumā, kas paredz līgumus par valsts naftas produktu drošības izveidi, uzturēšanu un rotāciju slēgt, nepiemērojot publisko iepirkumu regulējumu. 

24.oktobra Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti 33 jautājumi. 

Pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI