DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Noslēgusies sestā Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa 

No 14. līdz 18. oktobrim jau sesto norisinājās Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa ar devīzi "Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!”, kas tika veltīta sociālās ekonomikas, tostarp, sociālās uzņēmējdarbības vides attīstīšanai un stiprināšanai Latvijā. Nedēļas ietvaros tika organizētas divas meistarklases, pasākums jauniešiem un konference “Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi”. 

Lai iepazītos un diskutētu par sociālās ekonomikas attīstības perspektīvām, 17. oktobrī notika nedēļas centrālais pasākums – konference “Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi”. Konferences dalībnieki noklausījās jomas ekspertu prezentācijas, iesaistījās paneļdiskusijā un dalījās idejās par Latvijas Sociālās ekonomikas plānu 2025.–2029. gadam. 

Konferences atklāšanā Labklājības ministrs Uldis Augulis atzīmēja, ka “Latvijā ir 230 sociālie uzņēmumi, un šis skaits turpina augt. Sociālajai ekonomikai ir būtiska loma mūsu kopējā ekonomikā, tāpēc ir svarīgi ne tikai attīstīt šo jomu, bet arī veidot ciešāku sadarbību starp uzņēmējiem, biedrībām, pašvaldībām un valsts institūcijām”. 

Ar ieskatu par sociālās ekonomikas nozīmi Eiropas attīstībā konferencē uzstājās Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta pārstāve Mia Rossi-Greja. Viņa norādīja, ka sociālās ekonomikas spēks ir tās spēja apvienot uzņēmumus, biedrības un kooperatīvus kopīgā mērķī – veicināt iekļautību un sabiedrības labklājību, kur peļņa ir līdzeklis, nevis galvenais mērķis, un, darbojoties kopā, mēs radām noturīgu un ilgtspējīgu ekonomikas modeli, kas sniedz iespējas visiem. Lai veicinātu Eiropas kopējo izaugsmi, ikkatra dalībvalsts ir iesaistīta šajā procesā, pilnveidojot un attīstot savu stratēģiju sociālās ekonomikas stiprināšanai. 

Ar savu redzējumu par sociālās ekonomikas attīstības iespējām Latvijā dalījās gan Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors un Sociālo uzņēmumu komisijas priekšsēdētājs Imants Lipskis, gan Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa. Prezentāciju daļu papildināja Sabiedrības integrācijas fonda Sociālas saliedētības departamenta direktores Aldas Sebres stāstījums par sociālajām inovācijām, kas ne tikai piedāvā jaunus risinājumus sociālām problēmām, bet arī attīsta ekonomisko izaugsmi kopumā. 

Paneļdiskusijas “Sociālās ekonomikas attīstības potenciāls Latvijā” laikā tika apspriestas idejas, izaicinājumi un to risinājumi, lai veidotu iesaistīto pušu ciešāku sadarbību un veicinātu Latvijas ekonomikas attīstību caur sociāli atbildīgiem biznesa modeļiem.   

Visiem konferences dalībniekiem bija iespēja aktīvi piedalīties diskusijās un sniegt savus priekšlikumus topošajam sociālās ekonomikas plānam. Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas pasākumi apliecināja, ka iesaiste, idejas un vēlme dalīties ar pieredzi ir būtisks stimuls jomas attīstībai Latvijā! 

Sociālā uzņēmējdarbības nedēļa tika organizēta ar Eiropas Sociālā fonda Plus projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” finansiālo atbalstu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI