DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA un EURES darba diena “Darbs un karjera Latvijā”. Pieteikšanās turpinās!

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) un Eiropas nodarbinātības dienestu tīkls EURES turpina darba devēju un darba meklētāju reģistrāciju dalībai tiešsaistes darba dienā "Darbs un karjera Latvijā", kas norisināsies 5. novembrī no plkst. 14.00 līdz 16.00 Eiropas darba dienu platformā. Šis pasākums sniedz lielisku iespēju darba devējiem atrast uzņēmumam nepieciešamos speciālistus, bet darba meklētājiem atrast piemērotu darbu Latvijā. Dalība pasākumā ir bez maksas! Tiešsaistes darba diena tiek rīkota Eiropas Sociālā fonda (ESF) Plus projekta "EURES tīkla darbības nodrošināšana Latvijā" ietvaros.

Lai piedalītos  tiešsaistes darba dienā, gan darba devējiem, gan darba meklētājiem ir jāizveido savs profils Eiropas darba dienu platformā (www.europeanjobdays.eu) un jāreģistrējas dalībai tiešsaistes pasākumā „Darbs un karjera Latvijā”. Darba devējiem  jāpublicē piedāvātās vakances un jāievieto sava uzņēmuma apraksts. Uzreiz pēc reģistrēšanās darba devēja publicētā informācija būs redzama vietnes apmeklētājiem gan Latvijā, gan ārvalstīs, un darba devējs varēs sākt saņemt pretendentu pieteikumus. Darba meklētājiem Eiropas darba dienu platformā jāievieto savs CV un jāpiesakās vakancei, lai pasākuma dienā varētu satikties ar darba devēju virtuālajā vidē.

Šodien, kad digitālās tehnoloģijas sniedz neierobežotas iespējas, arī darba meklējumi un profesionālo attiecību veidošana ir mainījusies. Tiešsaistes darba diena "Darbs un karjera Latvijā" norisināsies Eiropas darba dienu platformā, kas nodrošina piekļuvi visām Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, ļaujot sasniegt arī tos Latvijas valsts piederīgos, kuri šobrīd dzīvo un strādā ārvalstīs, bet apsver iespēju atgriezties mājās. Dalībai pasākumā jau ir reģistrējušies vairāk nekā 300 darba meklētāju ne tikai no Latvijas, bet arī no Itālijas, Nīderlandes, Portugāles, Somijas, Spānijas un citām valstīm. Lielākā daļa no viņiem ir pieredzējuši profesionāļi ar augstāko izglītību, zināšanām IT jomā, biznesa vadībā un inženierzinātnēs. Vairāk nekā piecu gadu darba pieredze un valodas prasmes padara šos darba meklētājus par konkurētspējīgiem speciālistiem, kuri nepieciešami Latvijas uzņēmumiem. Tiešsaistes darba diena "Darbs un karjera Latvijā" ir kā tilts, kas savieno cerības un iespējas, ļaujot darba devējiem un darba meklētājiem atrast vienam otru šajā dinamiskajā laikā,” stāsta NVA Darba tirgus departamenta projekta vadītāja, EURES koordinatore Līga Baufale.

Pievienojieties un iepazīstieties ar darba iespējām Latvijā – šī var būt Jūsu veiksme! Lai uzzinātu vairāk par pasākumu un reģistrācijas procesu, piedalieties tiešsaistes seminārā, kas norisināsies Zoom platformā. Darba meklētāji dalībai 22. oktobra tiešsaistes seminārā aicināti reģistrēties šeit: https://forms.gle/avztdpQE8La1EmqY8, bet dalībai 29. oktobra tiešsaistes seminārā - šeit: https://forms.gle/8KWr8WFKyA1vJFhE9Zoom pieslēgšanās saite reģistrētajiem dalībniekiem tiks nosūtīta uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi.

Tiešsaistes darba dienai „Darbs un karjera Latvijā” jau ir pieteikušies tādi darba devēji kā, piemēram, “BWT Timber”, “Cabonline Customer Service Latvia”, Ceļu satiksmes drošības direkcija, “Depo Diy”, “Ditra Networks”, “EcoLead”, “Ecolines”, “Ergo Insurance SE” (Latvijas filiāle), “Grifs AG”, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Latvijas Televīzija, “Lido”, Liepājas autobusu parks, “Norma-A”, “Padtex Insulation”, “RTmētals”, Salaspils veselības centrs, “Skonto Prefab”, “Stora Enso Packaging”, “Torgy Baltic”, Tukuma novada pašvaldība, “UberHint” un citi. Darba devēji, kuri jau ir reģistrējušies, pārstāv daudzas un dažādas darbības jomas –drošības sistēmu pakalpojumus, elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecību, gofrētā papīra un kartona ražošanu, informācijas zvanu centru darbību, IT, metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošanu, pasažieru pārvadājumus, restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumus, specializēto un vispārējo ārstu praksi, stikla šķiedras ražošanu, televīzijas programmu izstrādi un apraidi, tirdzniecību, veselības aprūpi un daudzas citas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI