DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks  konference par zēnu un vīriešu lomu dzimumu līdztiesības veicināšanā 

Ceturtdien, 17. oktobrī,  plkst. 9.00 Riga Islande Hotel Labklājības ministrijas rīko konferenci “Līdzvērtība kopā: zēnu un vīriešu lomas stiprināšana līdztiesīgas sabiedrības veidošanā”. Tajā piedalīsies eksperti no nevalstiskajām organizācijām, dažādām valsts iestādēm un akadēmiskās vides. Vīriešu un zēnu aktuālo jautājumu iekļaušanai dzimumu līdztiesības politikas dienas kārtībā ir būtiska loma, lai veicinātu līdztiesības izpratni sabiedrībā kopumā un nodrošinātu līdztiesību praksē.  

Konferences pirmā daļa tiks veltīta prevencijas tēmai, kur Latvijas eksperti – Lauris Bokišs (biedrības ģimenes atbalstam “Tēvi” valdes loceklis) un Toms Kreicbergs (RTU Inžinierekonomikas un vadības fakultātes pētnieks un lektors) sniegs ieskatu par dzimumu līdztiesības situāciju un vīrišķības priekšstatiem Latvijas sabiedrībā. Savukārt Īrijas eksperte no sadarbības tīkla Men’s Development Daniela Monza dalīsies ar Īrijas pieredzi uzrunājot vīriešus iesaistīties dzimumu līdztiesības jomā, un Dānijas eksperts Andreas Beks Kronborgs no organizācijas DareGender dalīsies ar organizācijas pieredzi darbā ar zēniem un vīriešiem, lai mainīt stereotipus par vīrišķību. 

Konferencē tiks apskatīti dažādi aspekti, kā dzimumu līdztiesību var iedzīvināt praktiski zēnu un vīriešu ikdienā. Oskars Špickopfs (Izdzīvošanas skolas vadītājs un apmācību treneris) stāstīs par apzinātas vīrišķības attīstīšanu, savukārt Jēkabs Janovskis no biedrības “Ogle” un klīniskā veselības psiholoģe, EDMR speciāliste Daiga Zadināne stāstīs par mentālās veselības izaicinājumiem, ar kuriem ikdienā saskaras zēni un vīrieši. Zviedrijas eksperts Martins Ods no psihosociālā atbalsta organizācijas “MÄN” sniegs ieskatu Zviedrijas pieredzē par to, kā padarīt pieejamus atbalsta pakalpojumus zēniem un vīriešiem. 

Pēc prezentācijām un diskusijām konferences dalībnieki tiks aicināti piedalīties praktiskās sarunu darbnīcās, lai kopīgi meklētu atbildes uz to, kā veicināt zēnu un vīriešu jautājumu aktualizēšanu dzimumu līdztiesības kontekstā Latvijā un to kā organizācijas un institūcijas savā starpā var sadarboties, lai sniegtu vīriešiem un zēniem nepieciešamo atbalstu. 

Konferences programma ir pieejama šeit. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI