DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens Saeimā iesniegs #Budžets2025 likumprojektu

Otrdien, 15. oktobrī, plkst. 9.45 finanšu ministrs Arvils Ašeradens Finanšu ministrijā (FM) parakstīs ziņojumu par 2025. gada valsts budžetu un vēlāk budžeta portfeli nesīs uz Saeimu, lai jau tradicionāli nodotu valdības sagatavoto valsts budžeta likumprojektu izskatīšanai parlamentā.

Budžeta likumprojekta un tā pavadošo likumprojektu iesniegšanas pasākums ar Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Jāņa Reira un finanšu ministra mediju brīfingu Saeimā notiks plkst. 10.00 Saeimas nama Lielajā vestibilā.

Budžeta portfeļa nešana no FM uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997. gadā. Līdz šim ar budžeta portfeli aiznesti jau 26 valsts budžeta likumprojekti, un šogad portfelis tiks nests jau 27. reizi. Tradīciju ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle. Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998. gada budžetu.

#Budžets2025 izdevumi ir 17,1 miljards eiro, bet ieņēmumi 15,1 miljards eiro. Savukārt pirmajā gadā, kad portfelis tika nogādāts Saeimā, izdevumu apmērs bija 1,3 miljardi latu jeb aptuveni
1,8 miljardi eiro.

Budžeta portfelī kopā uz Saeimu būs aiznesti jau vairāk nekā 194 miljardi eiro valsts budžeta izdevumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI