DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

14. oktobrī noslēdzas meža ugunsnedrošais laikposms

Publicitātes foto

Valsts meža dienests ar 14. oktobri atceļ meža ugunsnedrošo laikposmu visā valsts teritorijā, kas bija spēkā no 3. maija. Šogad reģistrēti un dzēsti 225 meža ugunsgrēki, tajos izdeguši 65 ha meža zemes, kas ir krietni labāks rādītājs, nekā iepriekšējos gados.

Šogad meža ugunsgrēku skaits un izdegušo platību apjoms ir ievērojami mazāks, kas skaidrojam gan ar lietainajiem laikapstākļiem, gan iedzīvotāju apzinīgāku rīcību, atrodoties mežā. Lai arī līdz pat oktobra vidum valsts austrumu daļā saglabājās augsta ugunsbīstamība, tomēr meža ugunsgrēku skaits bija pietiekami zems un izdegušās platības nelielas. Šogad Valsts meža dienests operatīvāk saņēma informāciju par meža ugunsgrēkiem un varēja nekavējoties uzsākt dzēšanas darbus, pēc iespējas ātrāk ierobežojot izdegušās platības.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem – 2023. gadā tika reģistrēti un dzēsti 653 meža ugunsgrēki, kuros uguns skāra 637 ha meža zemes; 2022. gadā kopumā dzēsts 391 meža ugunsgrēks 221 ha platībā.

Valsts meža dienests izsaka pateicību sadarbības partneriem – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, Valsts robežsardzei, AS „Latvijas valsts meži”, SIA „Rīgas meži”, kā arī iedzīvotajiem par meža ugunsdrošības noteikumu ievērošanu un ziņošanu par meža ugunsgrēkiem.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža apsaimniekošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI