DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Jelgavā izglābts cilvēks, savukārt Daugavpilī cietis 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9. oktobra plkst. 6.30 līdz 10. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 23.04 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur vienstāva saimniecības ēkai dega bēniņi un jumts 200 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās vairāk kā 20 ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 03.46 plašais ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 22.18 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Bauskas ielu Daugavpilī, kur dega garāža un tajā esošie divi motocikli un tricikls 30 m2 platībā. Mēģinot dzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Plkst. 00.56 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 16.03 tika saņemts izsaukums uz Ganību ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 6 m2 platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji ar bomjkāpņu palīdzību pa pirmā stāva logu izglāba vienu cilvēku. Plkst. 17.14 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 15.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Zinību ielu Ogrē, kur sākotnējā informācija liecināja, ka sabiedriskās ēkas ceturtajā stāvā notiek degšana. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg elektrības sadales skapis un starpsiena 2 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 200 cilvēki. Plkst. 17.07 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikumā noslēdza. 

Plkst. 12.12 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Glūdas pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Telefoniski sazinoties ar cilvēkiem ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja izkļūt no meža. Savukārt plkst. 12.02 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Alūksnes novada Mālupes pagastā, kur arī cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot dronu teritorijas apsekošanai no augšas, autocisternas skaņas signālu, un telefoniski sazinoties, ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža. 

VUGD atgādina - ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem uz tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Atcerieties, ka jebkurš sīkums var palīdzēt glābējiem Jūs atrast! 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega pirts siena un malka, šķeldas kaudze, vieglā automašīna, griķi un divos gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI