DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ludzas novadā vīrietis fiziski iespaido dzīvesbiedri un nepakļaujas policijai

Aizvadītajās brīvdienās Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonas aizturēja 1995. gadā dzimušu vīrieti, kurš fiziski iespaidoja savu 1982. gadā dzimušo dzīvesbiedri. Aizturēšanas brīdī vīrietis nepakļāvās Valsts policijas amatpersonu likumīgajām prasībām un centās bēgt. Saistībā ar notikušo ir uzsākts viens kriminālprocess un viens administratīvais pārkāpuma process.

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju, ka Ludzas novada, Blontu pagastā kādā dzīvokļu mājā vīrietis izturas cietsirdīgi un pielieto vardarbību pret savu dzīvesbiedri. Konflikta laikā vīrietis vairākas reizes iesita sievietei pa ķermeni un plēsa viņu aiz matiem, nodarot fiziskas sāpes. Jāmin, ka vīrietis vardarbīgi izturējās pret sievieti bērnu klātbūtnē.  

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174.1 panta, proti, par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir pirmajā vai otrajā radniecības pakāpē, vai pret laulāto vai bijušo laulāto, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir vai ir bijis pastāvīgās intīmās attiecībās, vai pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājam ir kopīga (nedalīta) saimniecība, ja ar to minētajai personai nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību.

Turklāt aizturēšanas brīdī vīrietis nepakļāvās Valsts policijas amatpersonu likumīgajām prasībām, sekot uz policijas dienesta automašīnu. Pēc vairākkārtējiem aicinājumiem vīrietis turpināja pretoties un bēga projām no likumsargiem, tādējādi nācās pielietot fizisku spēku. Saistībā ar šo notikumu vīrietim ir uzsākts administratīvais pārkāpuma process pēc Administratīvo sodu likuma 4. panta, proti, par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz 700 eiro, bet juridiskajai personai — no 70 līdz 14 000 eiro.  

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI