DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latviju apmeklē ASV Kongresa padomnieku delegācija

FOTO: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija

2024. gada 8. oktobrī Ārlietu ministrijas Plānošanas grupas vadītājs - vēstnieks Eduards Stiprais Rīgā tikās ar ASV Kongresa padomniekiem, kas ieradušies vizītē Baltijas valstīs. Sarunā E. Stiprais atzinīgi novērtēja Latvijas un ASV divpusējās attiecības un transatlantisko vienotību, kas pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir īpaši nozīmīga. Amatpersona uzsvēra nepieciešamību transatlantiskajiem partneriem turpināt sniegt maksimālu atbalstu Ukrainai, kā arī apvienot centienus Krievijas ilgtermiņa iegrožošanai un sankciju apiešanas novēršanai.

Vizītes laikā ASV Kongresa padomnieki tikās arī ar Latvijas amatpersonām Saeimā, Ministru prezidentes birojā, Aizsardzības ministrijā, apmeklēja Ādažu militāro bāzi un Latvijā izvietotos ASV karavīrus.

Delegācija piedalījās diskusijā ar Latvijas Ārpolitikas Institūta un Austrumeiropas politikas pētījumu centra ekspertiem, apmeklēja Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība pārstāvniecību, Okupācijas muzeju, kā arī uzņēmumu Edge Autonomy, kur iepazinās ar dronu tehnoloģijām.

ASV Kongresa padomnieku delegācija vizītē Latvijā uzturējās no 5. līdz 8. oktobrim. Šādas vizītes Baltijas valstīs tiek regulāri organizētas kopš 2013. gada. Vizītes palīdz ASV Kongresa amatpersonām klātienē iepazīties ar drošības situāciju Baltijas reģionā un izprast Baltijas valstu vajadzības drošības stiprināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI