DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministre Baiba Braže atklās cīņai pret dezinformāciju veltītu konferenci “Disinfo2024”

Ārlietu ministre Baiba Braže atklās konferenci “Disinfo2024”, kurā eksperti no dažādiem pasaules reģioniem diskutēs par izaicinājumiem un risinājumiem cīņai pret dezinformāciju, tostarp mākslīgā intelekta ietekmi. Konference “Disinfo2024” norisināsies Rīgā, 2024. gada 9. un 10. oktobrī.

Konferencē Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Melbārde piedalīsies sesijā par cīņu pret informācijas operācijām. 

Savukārt konferences sesiju par izaicinājumiem dažādos pasaules reģionos noturības stiprināšanā pret dezinformāciju vadīs īpašais pārstāvis digitālajos jautājumos Viktors Makarovs. 

Par “EU DisinfoLab” konferencēm

Starptautiskā “EU DisinfoLab” konference, kas veltīta cīņai pret dezinformāciju, norisinās ik gadu. Tā apvieno aktīvistus, pētniekus un ekspertus, lai dalītos ar pieredzi un rīkiem, plānotu stratēģisku sadarbību un sekotu līdzi jaunākajām attīstības tendencēm dezinformācijas jomā. 

Konferenci organizē Beļģijā bāzētā nevalstiskā organizācija “EU DisinfoLab” ar Ārlietu ministrijas atbalstu. Projekts tiek finansēts no Latvijas kandidatūras publiskās kampaņas dalībai ANO Drošības padomē 2026. – 2027. gadā. 

Vairāk par konferenci (angļu valodā)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI