DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija novirza 50 000 EUR enerģētiskās noturības stiprināšanai Moldovā

2024. gada 8. oktobrī Ministru kabinets pieņēma lēmumu par finanšu līdzekļu piešķiršanu Moldovai 50 000 EUR apmērā no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai sniegtu atbalstu Moldovas energosistēmas noturības stiprināšanai.

Latvijas atbalsts Moldovas energosistēmas noturībai ir solidaritātes vēstījums Moldovas sabiedrībai, kas turpina pretstāvēt dažādiem ārējiem izaicinājumiem, vienlaikus veicot vērienīgas nacionālās reformas un virzoties uz integrāciju ES.

Moldova turpina saskarties ar drošības, sociālajiem un ekonomiskajiem izaicinājumiem, ko rada Krievijas agresijas karš pret Ukrainu. Tuvojoties ziemai, energosistēmas noturība ir īpaši svarīgs jautājums, lai nodrošinātu iedzīvotājus ar pietiekamu un nepārtrauktu enerģijas padevi apkures sezonā.  

Vienlaikus Moldova saskaras ar vērienīgiem Krievijas mēģinājumiem ietekmēt Moldovas prezidenta vēlēšanu un referenduma par dalību Eiropas Savienībā rezultātus. Krievija izmanto dažādas hibrīdās ietekmes metodes, tostarp Moldovas atkarību no Krievijas energoresursu piegādēm. Abi balsojumi plānoti 20. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI