DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Augsta līmeņa konferencē diskutēs par digitalizāciju valsts pārvaldē un augstskolu lomu šajā procesā 

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) 14. novembrī plkst. 9.00–14.30 notiks konference «Digitālā transformācija valsts pārvaldē un universitāšu iesaiste tās īstenošanā», kuras mērķis ir apzināt līdz šim paveikto digitālās transformācijas jomā Latvijas valsts pārvaldē, novērtēt digitālās transformācijas ieceres un to ieviešanas plānus, analizēt nākotnes perspektīvas un stratēģijas digitālās transformācijas veicināšanai, uzsverot universitāšu lomu šajā procesā. Konference norisināsies RTU auditoriju mājā «Domus auditorialis», Zunda krastmalā 8. 

Konferenci organizē Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Finanšu ministrija un RTU.  

Koferencē VARAM valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols stāstīs par Digitālās transformācijas pamatnostādņu 2021.–2027. gadam un ieviešanas plāna 2023.–2027. gadam īstenošanas gaitu, savukārt par starptautisko pieredzi e-pārvaldības plānošanā un īstenošanā informāciju sniegs Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (The Organisation for Economic Co-operation and Development –  OECD) Sabiedriskās pārvaldības direktorāta Digitālās pārvaldības nodaļas vadītāja Barbara Ubaldi. 

Antverpenes Universitātes profesors Vims Vanhaverbeks (Wim Vanhaverbeke) stāstīs par sabiedriskās politikas lomu digitālās ekonomikas un sabiedrības veidošanā, bet Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs ieskicēs, kāda būs nākotnes valsts pārvalde. 

Savukārt «LMT» viceprezidents Ingmārs Pūķis dalīsies pārdomās, kā privātais sektors redz digitālo transformāciju, RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāns Jānis Caune iezīmēs izmaiņu ceļa karti, lai veicinātu digitālo transformāciju valsts pārvaldē, bet RTU Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultātes dekāns Agris Ņikitenko stāstīs par RTU iesaisti un aktivitātēm digitālās transformācijas veicināšanā.  

Konferences otrajā daļā ir iecerēta paneļdiskusija par izaicinājumiem valsts pārvaldes virzībā uz digitālās transformācijas procesiem, un tajā piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens, viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, RTU Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultātes dekāns Agris Ņikitenko, Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs un LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.  

Konferencei pieteikties var līdz 1. novembrim, aizpildot anketu:  ej.uz/KonferenceDigitalatransformacija  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI