DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnē sāks infrastruktūras izbūvi Alsviķu un Helēnas ielas teritorijā 

Publicitātes attēls

Nākamnedēļ Alūksnē, Alsviķu ielas piegulošajā teritorijā, sāksies darbi projektā “Infrastruktūras izveide Alūksnē, Alūksnes novadā”, ko finansē Taisnīgas pārkārtošanās fonds un Alūksnes novada pašvaldība. Sakarā ar veicamajiem būvdarbiem no nākamās nedēļas satiksmei paredzēts slēgt Alsviķu ielas posmu no Helēnas ielas līdz Liepu ielai. 

Projektā paredzēta publiskās satiksmes infrastruktūras būvniecība pilsētā un Mālupes pagastā, kā arī jaunas ūdenssaimniecības infrastruktūras būvniecība pilsētā. Galvenais projekta mērķis ir sekmēt ekonomisko aktivitāti Alūksnes novadā. Lai veicinātu mazās un vidējās uzņēmējdarbības izaugsmi, nepieciešams uzlabot piekļuvi ar uzņēmējdarbību saistītām esošām teritorijām un radīt jaunu drošu, ilgtspējīgu, pieejamu publisko infrastruktūru (ceļus, inženierkomunikācijas). 

Alūksnē paredzēta Alsviķu un Lauku ielas seguma atjaunošana, Helēnas ielas seguma atjaunošana no Alsviķu līdz Augusta ielai un jaunas gājēju ietves būvniecība. Izbūvēs jaunu ceļu pašvaldībai piederošajā nekustamajā īpašumā līdzās Alsviķu ielai ar ielu apgaismojumu, publiski pieejamām stāvvietām un lietus kanalizācijas drenāžas tīkliem. Lai nodrošinātu potenciālajiem uzņēmējiem iespēju pieslēgties centrālajam ūdensvadam un kanalizācijai, Alsviķu ielas piegulošajā teritorijā un Helēnas ielas posmā izbūvēs ūdensvadu un sadzīves kanalizāciju. Ūdenssaimniecības infrastruktūras būvniecībā kā sadarbības partneris piesaistīta SIA “RŪPE”, kas līdzfinansēs jauno tīklu izbūvi. 

Šī projekta rezultātā radītā publiskā satiksmes infrastruktūra nodrošinās piekļuvi teritorijām, kur tiek un potenciāli var tikt veikta uzņēmējdarbība. Šie ceļi ir nozīmīgi ne tikai komersantiem, bet arī iedzīvotājiem kā pakalpojumu saņēmējiem. Atsevišķi no minētā projekta pašvaldība kā būvprojekta 2. kārtu plāno īstenot multifunkcionāla laukuma izbūvi Helēnas ielā 1A (Helēnas un Lauku ielu krustojumā). 

Šobrīd Alsviķu ielas teritorijā ir redzamas būvdarbu un teritorijas robežu atzīmes. Darbus plānots sākt ar teritorijas attīrīšanu no apauguma projekta īstenošanas vietās, kur tieši paredzēta infrastruktūras izbūve, kā arī ūdensapgādes ierīkošanu, vietas sagatavošanu jaunbūvējamam ceļam. Lai nodrošinātu būvprojektā paredzētās satiksmes infrastruktūras izbūvi, drošību un pārredzamību Alsviķu un Lauku ielām piegulošajā teritorijā un multifunkcionālā laukuma vietā Helēnas ielā, būs nepieciešama koku griešana. Apstādījumu aizsardzības komisija ir izvērtējusi koku bioloģisko, ainavisko un dendroloģisko nozīmi un devusi atļauju to griešanai, lai īstenotu plānoto projektu, kas uzlabos teritorijas infrastruktūru un iedzīvotāju drošību. 

Sākoties būvdarbiem pašvaldības nekustamajā īpašumā Alsviķu ielā, pašvaldība lūdz iedzīvotājus pastaigām ar mājdzīvniekiem izvēlēties citu teritoriju. 

Būvdarbus objektā veiks SIA “RUBATE” (līgumcena 1 179 045,50 EUR), būvuzraudzību nodrošinās SIA “RS Būvnieks”, autoruzraudzību - SIA “BM-projekts”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska. 

Projekta “Infrastruktūras izveide Alūksnē, Alūksnes novadā” kopējās izmaksas ir 1 411 764,71 EUR, tajā skaitā Taisnīgas pārkārtošanās fonda finansējums 1 200 000 EUR apmērā. Pašvaldības līdzfinansējums projekta attiecināmajām izmaksām 180 502,69 EUR apmērā. Izmaksas darbībām ūdenssaimniecībai kopā 208 413,54 EUR, no kurām sadarbības partnera (SIA “RŪPE”) finansējuma daļa 31 262,02 EUR, kas sastāda 15% un TPF 177 151,52 EUR, kas ir 85%. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI