DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Melbārde piedalīsies Frankofonijas samitā Francijā

2024. gada 4. un 5. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Melbārde pārstāvēs Latviju Frankofonijas samitā, kas norisināsies Francijas pilsētā Villers-Cotterêts un galvaspilsētā Parīzē. Kopš Starptautiskās Frankofonijas organizācijas pirmsākumiem Francija samitu organizē trešo reizi. Tā tēma izvēlēta - “Radīt, ieviest jauninājumus un veikt uzņēmējdarbību franču valodā” (“Créer, innover, entreprendre en français”), lai pārrunātu, kā franču valoda rada konkrētas iespējas nodarbinātības veicināšanai, inovācijām un uzņēmumu veidošanai. Lai sagatavotu samitu, 3. oktobrī Parīzē notiek Frankofonijas ministru konference, kurā Latviju pārstāv Latvijas vēstniece Francijā Alise Balode.

Latvija Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā ir novērotājvalsts kopš 2008. gada 19. oktobra. Latvijas un Frankofonijas valstu sadarbība notiek gan divpusējā, gan daudzpusējā formātā. Starptautiskā Frankofonijas organizācija Sadarbības memoranda par valstu frankofonajām iniciatīvām 2023.–2026. gadam ietvaros līdzfinansē Latvijas valsts budžeta iestādēs nodarbināto franču valodas apmācību. Tā ir īpaši nozīmīga tiem, kas dažādās nozarēs strādā starptautiskā vidē, piemēram, pārstāvot Latviju Eiropas Savienībā un starptautiskajās organizācijās.

Starptautiskā Frankofonijas organizācija apvieno valstis vai federālo teritoriju valdības, kurās ikdienā lieto franču valodu vai vēlas stiprināt tās klātbūtni sabiedrībā un ir apņēmušās savstarpēji sadarboties demokrātijas un universālo vērtību nostiprināšanai pasaulē. Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā ir 88 valstis un teritorijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI