DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstnieks Vilmārs Heniņš iesniedz akreditācijas vēstuli Čehijas Republikas prezidentam

2024. gada 2. oktobrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Vilmārs Heniņš iesniedza akreditācijas vēstuli Čehijas Republikas prezidentam Petram Pavelam (Petr Pavel).

Sarunas laikā ar Čehijas Republikas prezidentu vēstnieks Vilmārs Heniņš uzsvēra, ka Latvija un Čehija ir līdzīgi domājošas valstis, vērtējot aktuālos starptautiskos izaicinājumus. Abas valstis stingri iestājas par demokrātisko vērtību aizstāvēšanu un starptautisko tiesību ievērošanu. Vēstnieks līdzšinējās starpvalstu attiecības novērtēja kā dinamiskas un aicināja saglabāt politiskā dialoga tempu, veicinot gan starpnozaru, gan parlamentāro sadarbību, tostarp regulāru vizīšu apmaiņu. Vēstnieks atzīmēja, ka sadarbība drošības un aizsardzības jomā ir un būs viens no abu valstu attiecību stūrakmeņiem. V. Heniņš pateicās par Čehijas karavīru dalību NATO daudznacionālās kaujas grupas sastāvā Latvijā.

Sarunā tika uzsvērta arī abu valstu sadarbība, lai stiprinātu Ukrainas militārās spējas, tostarp Latvijas dalība Čehijas munīcijas iniciatīvā un Čehijas dalība Latvijas vadītajā dronu koalīcijā. Līdzās drošības jautājumiem vēstnieks uzvēra nepieciešamību turpināt attīstīt ekonomisko sadarbību, veicināt tūrismu, kā arī stiprināt kultūras sakarus un pašvaldību kontaktus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI