DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baiba Braže Varšavā: droša un demokrātiska Ukraina ir Eiropas drošības garantija

2024. gada 30. septembrī un 1. oktobrī ārlietu ministre Baiba Braže darba vizītē Varšavā, Polijā, tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Andriju Sibihu (Andrii Sybiha), Polijas Prezidenta drošības biroja vadītāju Jaceku Severu (Jaciek Siewiera) un Kosovas premjeru Albīnu Kurti (Albin Kurti), kā arī uzrunāja Varšavas drošības foruma dalībniekus kopā ar Ukrainas, Lietuvas ārlietu ministriem un Zviedrijas aizsardzības ministru.

Tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministru A. Sibihu, ministri koordinēja nākamos soļus starptautiskā atbalsta mobilizēšanā Ukrainas cīņai pret agresoru. Ministre pauda apņēmību turpināt iestāties par Ukrainas drošības interesēm ES, NATO, ANO un divpusēji.

Ministre tikās ar Polijas Nacionālās drošības biroja vadītāju J. Severu, lai apspriestu Latvijas un Polijas ciešo politisko un militāro sadarbību, kā arī koordinētu kopīgo rīcību ES ārējās robežas stiprināšanā un transatlantiskajā sadarbībā.

Piedaloties Varšavas drošības foruma augsta līmeņa diskusijā kopā ar Ukrainas, Lietuvas ārlietu ministriem un Zviedrijas aizsardzības ministru, B. Braže uzsvēra, ka Ukrainas pievienošanās ES un NATO sniegtu būtisku pienesumu visas Eiropas drošībai un labklājībai, ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku pieredzi, kaujas spējas, kā arī tās ekonomiskos un tehnoloģiskos resursus.

Ārlietu ministrei tiekoties ar Kosovas premjeru A. Kurti, viņš pateicās par Latvijas klātbūtni NATO spēkos KFOR (Kosovo Force) sastāvā, kā arī par atbalstu Kosovas demokrātijai. B. Braže apliecināja Latvijas gatavību turpināt sniegt turpinošos ieguldījumu reģiona drošībā un stabilitātē NATO KFOR misijas ietvaros.

B. Bražei teica uzrunu Ditchley fonda organizētā apaļā galda diskusijā par transtlantiskās drošības dienaskārtību, uzrunājot vadošus ārpolitikas speciālistus un viedokļu līderus no Eiropas un ASV.

Vizītes laikā ārlietu ministre sniedza intervijas Polijas medijiem Polskie Radio un OneNet.pl, kā arī Ukrainas laikrakstam The Kyiv Indepedent.

Papildu informācijai

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI