DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Stenda šāvējai Zanei Zvaigznei 7.vieta Pasaules junioru čempionātā

Publicitātes foto

Peru, Limā notiekošajā Pasaules junioru čempionātā šaušanā teicami starti izdevās Latvijas stenda šāvējiem.

Individuālajā vērtējumā apaļajā stendā Zane Zvaigzne sašāva 110 mērķus no 125 un izcīnīja augsto 7.vietu. Pēc kvalifikācijas sacensībām Zanei bija jāveic pāršaudes sērija ar Itālijas sportisti Ariannu Nember, lai cīnītos par iespēju piedalīties finālā. Pāršaudes sērijā stiprāka diemžēl bija Itālijas sportiste, savukārt Zanei vieta uzreiz aiz fināla sešinieka. Santai Upelniecei 96 sašauti mērķi un 28.vieta.

Junioru puišu konkurencē Raiens Lukass Kukutis ar 115 punktiem ierindojās augstajā 14.vietā. Roberts Ķēniņš sašāva 112 punktus, izcīnot 32.vietu, bet Ričards Zorovs ar 100 punktiem – 50.vietu. Mūsu junioru puišu komanda ierindojās desmitajā vietā komandu vērtējumā.

Jaukto pāru sacensībā Zane Zvaigzne un Roberts Ķēniņš sašāva 131 mērķus, ierindojoties 16.vietā. Santa Upelniece pārī ar Raienu Lukasu Kukuti bija astoņpadsmitie.  

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē nedaudzajiem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI