DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā deklarēti bērni projekta laikā varēs mācīties bez vecāku līdzmaksājuma četros privātajos bērnudārzos 

Rīgas pašvaldība aicina pieteikt savu bērnu projektam, kas paredz iespēju bērniem, kuri nav sasnieguši obligāto izglītības vecumu un šobrīd ir reģistrēti pašvaldības bērnudārzu rindā, no oktobra apgūt pirmsskolas izglītības programmu četrās  privātajās pirmskolās  bez vecāku līdzfinansējuma. Vietu skaits ir ierobežots. 

Rīgas pašvaldība piedalās Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027.gadam specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt nabadzības vai sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku, tostarp vistrūcīgāko un bērnu, sociālo integrāciju” pasākuma “Bērnu pieskatīšanas pakalpojumi” īstenošanā. Projekts neietver izdevumus par ēdināšanas pakalpojumiem un interešu izglītību. 

Kopējās projekta izmaksas ir 2 248 884 eiro, kur Eiropas Savienības fondu finansējums ir 1 249 976 eiro un Rīgas pašvaldības līdzfinansējums ir 998 908 eiro.    

Pašvaldība aicina vecākus  pieteikties uz vietām kādā no četrām iepirkuma rezultātā izvēlētajām pirmsskolas izglītības iestādēm:  

  • Privātā pirmsskolas izglītības iestāde "Rotaļkāre", Aleksandra Čaka ielā 124 (Grīziņkalna apkaime);  
  • Privātā pirmsskolas izglītības iestāde "Augsim", Baznīcas ielā 1 – 1 (Centra apkaime);  
  • Privātā pirmsskolas izglītības iestāde “Zelta rasa”, Spulgas iela 15 (Ziepniekkalna apkaime);  
  • Pirmsskolas izglītības iestāde “Bembi”, Bērzupes iela 5 (Ziepniekkalna apkaime). 

Pakalpojuma sniegšanas laiks vienam bērnam nav īsāks par gadu, bet ne ilgāk par 2027. gada 30. jūniju.  

Līdz 11. oktobrim pašvaldība aicina Rīgas pašvaldībā deklarēto bērnu vecākus, kuru bērniem nav nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā un kuri ir gatavi piedalīties projektā, norādīt savam bērnam izvēlēto vienu no augstāk minētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm, aizpildot pieteikuma anketu. 

Pieteikuma anketa ŠEIT 

Projektā pakalpojums tiks nodrošināts 101 bērnam, bet tas tiks īstenots pakāpeniski, ņemot vērā pieejamo vietu skaitu četrās privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs. Ja tiks saņemts lielāks pieteikumu skaits, kā projekta ietvaros nodrošinātais vietu skaits izglītības iestādē, priekšroka tiks dota tiem, kas pirmie pieteikušies (anketas iesniegšanas reģistrētais laika zīmogs). 

Pieteikšanās kritēriji:  

  • bērnam ir jābūt reģistrētam rindā uz Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi;   
  • bērna un vismaz viena no bērna  vecāku, bērna likumiskā pārstāvja vai audžuģimenes dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā;  
  • jānoslēdz līgums par iesaisti projektā vismaz uz vienu gadu, izslēdzot iespēju mainīt izglītības iestādi; 
  • bērnam jābūt vismaz pusotru gadu vecam līdz obligātajam pirmsskolas izglītības vecumam (līdz 5 gadu vecumam).

Izvērtējot pieteikumus, prioritāte tiks dota kādai no sociāli un ekonomiski mazaizsargātajām grupām (ņemot vērā pie anketas iesniegšanas reģistrēto laika zīmogu). 

Pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments sazināsies ar bērna vecākiem par bērna uzņemšanu projekta finansētā pirmsskolas izglītības programmā izvēlētajā privātajā izglītības iestādē un aicinās iesniegt nepieciešamos dokumentus. 

Projekts tiks īstenots  no 2024. gada oktobra līdz 2027. gada 30. jūnijam. 

Papildinformāciju par iesaisti projektā var uzzināt, rakstot Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta Administratīvajai pārvaldei uz e-pastu egija.straujuma@riga.lv. Savukārt plašāku informāciju par iestādēm var uzzināt, sazinoties ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm "Rotaļkāre", "Augsim”, “Zelta rasa” un “Bembi”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI