DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Par ceturto Austrumu slimnīcas valdes locekli no 2024. gada 1. novembra kļūs Vadims Beļuns

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) padome atklāta konkursa rezultātā pieņēmusi lēmumu par ceturto slimnīcas valdes locekli ar atbildību diagnostikas un ārstniecības atbalsta dienesta pārvaldībā un attīstībā ievēlēt Vadimu Beļunu – līdzšinējo slimnīcas Laboratorijas dienesta vadītāju. Viņa amata pilnvaru termiņš noteikts no 2024. gada 1. novembra līdz 2029. gada 31. oktobrim.  

Austrumu slimnīca strauji aug un attīstās, tajā uzsākti daudzi uz izaugsmi un izcilību orientēti projekti ārstniecībā, zinātnē, digitalizācijā, tehnoloģiju ieviešanā, darbinieku un pacientu vides uzlabošanā un infrastruktūras modernizācijā. Slimnīcai, kas apvieno piecus lielus stacionārus ar daudzām klīnikām un struktūrvienībām un vienlaikus plāno savu darbību ilgtermiņa attīstības perspektīvā, nepieciešama vadības kompetences stiprināšana jomās, kas attiecas uz stratēģisku un kompleksu ārstniecības jautājumu risināšanu līdz ar jaunāko tehnoloģiju  ieviešanu un datos balstītiem lēmumiem.  

Vadims Beļuns Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienesta 320 cilvēku komandu vadījis kopš 2022. gada – tā ir lielākā slimnīcu laboratoriju struktūra Latvijā, ko veido trīs laboratorijas un Patoloģijas centrs, kas nodrošina laboratorisko pakalpojumu klāstu slimnīcas stacionāru un poliklīnikas pacientiem, kā arī ārējiem klientiem 24 stundas diennaktī 365 dienas gadā. Laboratorijas dienests nodrošina arī apmācību, zinātnisko pētniecību, tālākizglītību un starptautisko sadarbību laboratoriskās medicīnas jomā. V. Beļuna būtiskākie sasniegumi vadītāja amatā saistīti ar Laboratorijas dienesta jaunas struktūras izveidi un testēšanas sfēru apvienošanu, lai nodrošinātu efektīvāku darbību un samazinātu izdevumus, sadarbības veicināšanu ar reģionālajām slimnīcām laboratorisko izmeklējumu jomā, jauna analīžu nodošanas punkta izveidi stacionāra “Biķernieki” teritorijā,  Austrumu slimnīcā ieviestiem digitāliem laboratorisku izmeklējumu nosūtījumiem un laboratorijas informācijas sistēmu apvienošanu u.c.  

V. Beļuns ieguvis ārsta grādu Rīgas Stradiņa universitātē un profesionālo maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē. Apguvis programmu “Inovācijas un uzņēmējdarbība”, kas īstenota sadarbībā ar Buskerudas Universitātes koledžu (Buskerud University College) Kongsbergā, Norvēģijā. 

Austrumu slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols uzsver: “Vadima Beļuna prasmes un iepriekšējā pieredze sniedz pārliecību par spēju efektīvi risināt dažādus operatīvos uzdevumus, identificēt uzlabojamās jomas, ierosināt un vadīt pārmaiņas, nodrošinot komandas darbu un mērķu sasniegšanu. Ņemot vērā relatīvi īsā laika periodā īstenotos projektus gan Austrumu slimnīcā, gan sadarbībā ar citām slimnīcām un ārējiem sadarbības partneriem, piemēram, Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu, Slimību profilakses un kontroles centru, jaunais valdes loceklis būs efektīvs papildinājums Austrumu slimnīcas valdes komandai, palīdzot ceļā uz izcilību ārstniecībā, izglītībā un zinātnē.” 

Austrumu slimnīca sniedz vispusīgu diagnostiku un ārstēšanu, kā arī veic izglītības, zinātnes un pētniecības darbu. Slimnīcā vidēji gada laikā veselības aprūpes pakalpojumi tiek sniegti vairāk nekā 55 000 stacionāri un 840 000 ambulatori ārstētiem pacientiem, un šo pacientu skaits nemitīgi aug. Kopumā visā slimnīcā ir vairāk nekā 2000 gultasvietu. Gada laikā tiek veikts vairāk nekā 72 000 dažāda veida operāciju, un slimnīcā patlaban strādā ap 5000 darbinieku.  

Valdes loceklis ar specializētu pārraudzību diagnostikas un ārstniecības atbalstā nodrošinās profesionālu vadību un stratēģisku koordināciju šajās jomās, veicinot efektīvu resursu izmantošanu un uzlabojot kopējo slimnīcas darbību. 

Atklāts konkurss uz ceturtā valdes locekļa amata vakanci tika izsludināts maijā, lai stiprinātu Latvijā lielākās daudzprofilu slimnīcas kapacitāti stratēģiski svarīgos jautājumos, kas skar kompleksu ārstniecības plānu īstenošanu līdz ar jaunāko tehnoloģiju  ieviešanu un datos balstītu lēmumu nepieciešamību. 

Austrumu slimnīcas valdes locekļa amata kandidātu atlasei un izvērtēšanai tika izveidota nominācijas komisija šādā sastāvā: Austrumu slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Antra Valdmane, zvērinātu advokātu biroja “Eversheds Sutherland” vecākais partneris, Ārvalstu investoru padomes loceklis Māris Vainovskis, Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības “Onkoalianse” valdes loceklis Harijs Gals, Latvijas Jauno ārstu asociācijas pārstāve, Alise Singha, Latvijas Ārstu biedrības pārstāve Valentīna Berga. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI