DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus no visas Latvijas piedalīties tiešsaistes digitālo prasmju pilnveides dienā

Publicitātes foto

Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus skolēnu rudens brīvlaikā vienu dienu veltīt jaunu zināšanu apguvei, piedaloties tiešsaistes pasākumā “Digitāli – tas ir vienkārši!”. Skolotājiem visas dienas garumā būs iespēja uzzināt par Canva materiālu, rīku un mākslīgā intelekta sniegtajām iespējām izglītībā, kā efektīvi iegūt atgriezenisko saiti no skolēniem, kā arī apgūt video veidošanas pamatus. 

Pedagogu digitālo prasmju pilnveides diena “Digitāli – tas ir vienkārši!” norisināsies tiešsaistes platformā Zoom 21. oktobrī plkst. 9.30 – 17.50. Pieteikties iespējams līdz 13. oktobrim, aizpildot anketu: www.adre.se/pieteiktiespilnveidesdienai. Pasākumā aicināti piedalīties vispārizglītojošo skolu un interešu izglītības pedagogi. 

Dienas programma: 

  • Plkst. 9.30 – 10.00 atklāšana, iepazīšanās. 
  • Plkst. 10.00 – 12.00 “Canva iespējas izglītībā - materiāli, rīki un mākslīgais intelekts”: 
    • Dalībnieki apgūs dažādu mācību materiālu veidošanu, izmantojot Canva, piemēram, prezentācijas, plakātus, infografikas un video. Tiks apskatīti galvenie Canva elementi un to pielietojums efektīvā dizainā. Nodarbības dalībnieki uzzinās, kā izveidot un organizēt digitālas klases, izmantot jau gatavus materiālus, kā arī atrast citu skolotāju izstrādātos mācību resursus. Nodarbībā tiks izpētītas arī lietotnes un mākslīgā intelekta rīki, kas pieejami Canva platformā. 
  • Plkst. 12.00 – 12.40 pārtraukums. 
  • Plkst. 12.40 – 14.40 “Atgriezeniskā saite izglītībā”: 
    • Dažādi veidi, kā efektīvi iegūt atgriezenisko saiti no skolēniem, nodrošinot dinamiskas un interaktīvas mācību stundas. Praktiskas metodes, kā izmantot atgriezenisko saiti, lai veicinātu skolēnu mācīšanās progresu un pašvērtējumu. Dalībnieki iepazīs dažādus atgriezeniskās saites veidus un to nozīmi mācību rezultātu uzlabošanā. Kursa noslēgumā skolotāji spēs plānot un pielietot atgriezenisko saiti kā ikdienas mācību procesa sastāvdaļu. 
  • Plkst. 14.40 – 14.50 pārtraukums. 
  • Plkst. 14.50 – 17.30 “Video veidošanas pamati”: 
    • Pedagogi apgūs video veidošanas pamatus, kas ļaus veidot gan interesantus pasākumu atskatus, gan noderīgu mācību saturu. Dalībnieki iepazīsies ar bezmaksas video montāžas programmām un apgūs video montāžas pamatus, strādājot ar bildēm, videoklipiem, balss ierakstiem un mūziku. Tiks parādītas arī dažādas vietnes, kurās var iegūt video, foto un audio materiālus, kā arī apgūta vienkāršas animācijas veidošana. Dalībnieki iegūs ieteikumus un piemērus video satura veidošanai, izmantojot vienkāršas tehnoloģijas un rīkus, kas ļaus radīt kvalitatīvu audiovizuālo saturu. 
  • Plkst. 17.30 – 17.50 noslēgums. 

Lai piedalītos nodarbībās, nepieciešams dators (vēlams ar 2 ekrāniem ērtākam darbam vai papildus dators), stabils interneta pieslēgums, aktīvs Google konts, kā arī pieeja konferenču programmai Zoom. Dalības maksa par pasākumu ir 29,42 EUR. Mācību noslēgumā dalībnieki saņems Ventspils Digitālā centra apliecību. 

Papildu informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Aktuālā informācija par Digitālā centra piedāvājumu pieejama sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs, kā arī mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI