DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Šonedēļ Mālupes pagastā sākta pašvaldības autoceļa “Mālupe–Skola” seguma pārbūve

Paredzēts pārbūvēt ceļa segumu 0,67 km garumā, atjaunojot brauktuves garenprofilu un šķērsprofilu, ūdensatvades grāvjus un caurtekas, saglabājot esošās un izbūvējot jaunas nobrauktuves. Darbi objektā sākti ar apauguma noņemšanu.

Uzņēmējiem ceļa seguma pārbūve atvieglos piekļuvi, tādā veidā veicinot attīstību – investīcijas uzņēmējdarbībā un jaunu darba vietu izveidi. Seguma atjaunošana teritorijai dos pievienoto vērtību - uzlabotu infrastruktūru, ērtības un drošību gan uzņēmējiem, gan ikvienam iedzīvotājam.

Ceļa pārbūves projekts paredz, ka visi derīgie materiāli var tikt izmantoti otrreiz. Teritoriju labiekārtojot, atsevišķās vietās atjaunos un ierīkos apstādījumus vides labiekārtojuma uzlabošanai, bioloģiskās daudzveidības paplašināšanai un globālās sasilšanas efekta mazināšanai.

Pārbūvi veic SIA “Valkas ceļi”, projekta autors un autoruzraugs SIA “Ceļu komforts”, būvuzraudzību nodrošinās SIA “R4F”. Ceļa pārbūves projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

Ceļa “Mālupe-Skola” seguma pārbūve ir daļa no pašvaldības projekta “Infrastruktūras izveide Alūksnē, Alūksnes novadā”, ko finansē Taisnīgas pārkārtošanās fonds un līdzfinansē Alūksnes novada pašvaldība. Šī projekta galvenais mērķis ir sekmēt ekonomisko aktivitāti novadā. Lai veicinātu mazās un vidējās uzņēmējdarbības izaugsmi, nepieciešams attīstīt publisko infrastruktūru, izveidojot jaunu un sakārtojot esošo infrastruktūru (inženierkomunikācijas, un ceļu tīkls), nodrošinot videi draudzīgu un ilgtspējīgu teritorijas izaugsmi un veicinot pāreju uz klimatneitrālu ekonomiku. Projektā paredzēts izveidot uzņēmējdarbībai nepieciešamo publisko infrastruktūru Alūksnē un Mālupes pagastā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI