DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pilnveido ūdens tūrismu Zemgalē un izzina poļu pieredzi 

Publicitātes foto

Ilgtspējīga ūdens tūrisma veicināšana Lietuvas-Latvijas pārrobežu reģionā, iesaistot vietējos uzņēmējus un kopienas jeb “WaterTour” ir projekts, kas paredz veicināt ilgtspējīgu ūdens tūrismu. Šobrīd projektā jau rit aktīvs darbs īstenojot dažādas aktivitātes, tostarp aizvadīts vietējais seminārs un 4 dienu pieredzes apmaiņas brauciens uz Poliju. 

Tūrisma nozarē allaž nepieciešams meklēt jaunus un inovatīvus risinājumus, lai noturētu un arvien piesaistītu tūristus. Šajā nozarē ir daudz un dažādu jomu; viena no tām ūdens tūrisms. Zemgales reģions var lepoties ar divām lielām upēm, kur jau šobrīd ir pieejams dažāds tūrisma piedāvājums. Taču, reaģējot uz pieaugošo pieprasījumu pēc ceļojumiem dabā un pielāgotiem maršrutiem, projekta WaterTour partneri uzlabos 12 ūdens tūrisma vietas: dokus, atpūtas zonas, pārvietojamās upju piestātnes, trošu prāmi u.c., lai šāds piedāvājums tiktu vēl vairāk stiprināts.  

Paredzēts, ka projektā īstenojot dažādas aktivitātes tiks izstrādāti ūdens tūrisma maršruti, organizētas apmācības tūrisma speciālistiem un uzņēmējiem, organizētas dažādas laivošanas aktivitātes, kas veicinās maršrutu atpazīstamību, kā arī izveidots un popularizēts kopīgs ūdens tūrisma maršruts un karte Zemgalē un Ziemeļlietuvā. 

Projekta partneri un iesaistītās puses jau aktīvi ķērušas pie darba. 28. augustā Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrā vairāk nekā 30 tūrisma uzņēmēji un speciālisti tikās seminārā “Vietējais produktu attīstības seminārs”. Semināra galvenais mērķis - veicināt sadarbību starp mērķa grupām (vietējo uzņēmēju un tūrisma nozares speciālisti) kopīgu ūdens tūrisma produktu un maršrutu izveidei, kā arī uzlabot starpnozaru  sadarbību. Pasākumā dalībniekiem bija iespēja uzklausīt ne tikai dažādus pieredzes stāstus no Jēkabpils un Aizkraukles novadu uzņēmējiem par ūdens tūrisma iespējām Daugavā, bet arī abu novadu tūrisma informācijas centru ūdens tūrisma veicināšanas aktivitātes. 

Savukārt no 16. līdz 19. septembrim aizvadīts pieredzes apmaiņas brauciens, iepazīstot ūdens un dabas tūrisma pakalpojumus ūdeņiem bagātajā Mazūrijas reģionā, Polijā. Šoreiz Zemgales reģionu pārstāvēja uzņēmēji no kuģīšiem "Sēlis", "Balta  kaza", atpūtas vieta, laivu noma "Daugmales" un "Sēlijas laivas", kā arī Zemgales pašvaldību pārstāvji un tūrisma eksperti.  Jaunas idejas, pieredzi un atziņas guva visi 30 dalībnieki. 

Projekta īstenošanas laiks ir gana īss (24 mēneši), tāpēc darbi un plānoto aktivitāšu saraksts ir ļoti intensīvs. Jau tagad uzsākts darbs pie apmācību organizēšanas. Plānotas 1 dienas tiešsaistes apmācības, kurās galvenie pieturas punkti būs - ūdens tūrisms, kvalitāte, mārketings, labās prakses. Interesentus aicinām sekot līdz informācijai Zemgales plānošanas reģiona tīmekļa vietnē vai iestādes soctīklu kontos. 

Projekts nr. LL-00134 “Ilgtspējīga ūdens tūrisma veicināšana Lietuvas-Latvijas pārrobežu reģionā, iesaistot vietējos uzņēmējus un kopienas / WaterTour” tiek īstenots Interreg VI-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2021.-2027.gadam ietvaros. Projekta kopējais finansējums ir 706 547,29 EUR (t.sk. Zemgales plānošanas reģiona finansējums ir 111 475 EUR). Vairāk par projektu iespējams uzzināt: https://ej.uz/WaterTour  

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Zemgales plānošanas reģions, un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības oficiālo nostāju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI