DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EP deputāti aicina atbrīvot Baltkrievijas politieslodzītos

Ceturtdien pieņemtā rezolūcijā par cilvēktiesību jautājumiem deputāti pauž nopietnas bažas par Baltkrievijas politieslodzīto stāvokli.

Par daudziem politieslodzītajiem mēnešiem ilgi nav saņemtas ziņas, daudzi saskaras ar nopietnām veselības problēmām vai ir pakļauti izolācijai un spīdzināšanai. Deputāti mudina Baltkrievijas iestādes sniegt informāciju par viņu stāvokli un ļaut viņiem sazināties ar advokātiem, ģimenes locekļiem un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju. Baltkrievijas iestādēm nekavējoties un bez nosacījumiem jāatbrīvo visi šie cilvēki, norāda deputāti.

Rezolūcijā arī uzsvērtas EP deputātu bažas par 300 000 baltkrievu, kuri kopš 2020. gada ir bijuši spiesti pamest Baltkrieviju un kuriem draud politiska vajāšana ārvalstīs. Viņi aicina ES un tās dalībvalstis pastiprināt sankcijas pret personām un struktūrām, kas ir atbildīgas par represijām Baltkrievijā, un strādāt pie tā, lai Aleksandra Lukašenko režīmu sauktu pie atbildības par tā noziegumiem.

Rezolūcija tika pieņemta ar 549 balsīm “par”, 21 - “pret” un 37 deputātiem atturoties. Pieņemtā rezolūcija būs atrodama šeit (19.09.2024.).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI