DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Rīgā notiks konference labklājības jomas profesionāļiem

30. septembrī un 1. oktobrī Rīgā notiks konference par aktuālām tēmām pilsoniskās sabiedrības labklājības jomā. Pirmā diena būs veltīta demences tematikai; otrā diena – visām paaudzēm iekļaujošas pilsētvides plānošanai. Konferenci rīko Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu.

Ja paļautos tikai uz statistiku, varētu secināt, ka Latvijā ar nepilniem 10 000 diagnosticētu demences gadījumu šī slimība ir ievērojami mazāk izplatīta nekā Ziemeļvalstīs, kur reģistrēti aptuveni 500 000 demences pacientu. Lai gan Latvijā tā ir viena no visbiežāk nediagnosticētajām vai nepareizi diagnosticētajām saslimšanām, šo kaiti savu radinieku vai paziņu lokā atpazīs daudzi. Kaut arī pašlaik tā nav medicīniski ārstējama, Ziemeļvalstīs ir pozitīvi rezultāti dažādiem prevences pasākumiem, agrīnai diagnostikai, atbalsta sistēmām un inovatīvām aprūpes metodēm. Par šiem jautājumiem pastiprināta interese novērota arī Latvijā, tāpēc, pulcējot nozares praktiķus no Ziemeļvalstīm un Latvijas, tiem atvēlēta konferences pirmā diena.

Mērķauditorija: sociālo aprūpes centru pārstāvji, sociālā darba speciālisti, aprūpes speciālisti, sociālās aprūpes politikas veidotāji, politikas veidotāji un citi interesenti.

Konferences otrajā dienā Rīgas domes sēžu zālē pulcēsies pilsētvides plānošanas speciālisti, lai dalītos pieredzē par ilgtspējīgu un visām paaudzēm pielāgotu dzīves telpu, universālo dizainu un pilsētvides elementiem iekļaujošas vides veidošanai.

Ziemeļvalstu skatījumā par visiem piemērotu pilsētvidi uzskata tādu, kas ir pieejama, droša, humāna un kurā ērti jūtas ikviens cilvēks. Ziemeļvalstu arhitektiem un pilsētplānotājiem ir bagātīga pieredze, veidojot pilsētvidi, pakārtojot to cilvēkam. Universālais dizains nenosaka īpašas prasības kādai konkrētai sociālai grupai, bet padara pakalpojumus, infrastruktūru un vidi pieejamu ikvienam.

Mērķauditorija konferences otrajā dienā: pilsētvides plānošanas speciālisti, arhitekti, apkaimju un kopienu aktīvisti, NVO pārstāvji, sociālo pakalpojumu sniedzēji, sociālās politikas veidotāji, politiķi un citi interesenti.

Norises vieta: Rīgas domes sēžu zāle (Rātslaukums 1) un tiešsaiste.
Valoda: angļu. Tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.
Dalība: bez maksas ar iepriekšēju reģistrēšanos.

Reģistrācija: https://forms.gle/KLtYwKei277do3dEA.

Reģistrācija dalībai klātienē atvērta līdz 23. septembrim.

Pasākums tiks fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un video var tikt izmantoti pasākuma atskata publicēšanai organizatoru tīmekļa vietnē un sociālajos tīklos.

Papildu informāciju par konferenci var iegūt www.norden.lv.

Rīgas pašvaldības Labklājības departaments ir vadošā iestāde Rīgas pašvaldībai noteiktās kompetences ietvaros sociālo pakalpojumu, sociālās palīdzības, veselības aprūpes pieejamības, veselības veicināšanas un profilakses, tostarp atkarību izplatības ierobežošanas un iedzīvotāju nodarbinātības veicināšanas jautājumos.

Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā ir oficiāla Ziemeļvalstu sadarbības pārstāvniecība Latvijā, kas izveidota 1991. gadā. Tās misija ir veicināt Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību, veidojot saikni ar vietējām iestādēm un partneriem un veicinot sabiedrības informētību par sadarbības iespējām un priekšrocībām. Biroja pārstāvniecība Latvijā strādā ar dažādiem sadarbības projektiem un piedāvā atbalstu grantu veidā, kas pieejams valsts pārvaldes un privātām struktūrām un privātpersonām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI